reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Plněná kuřecí prsa Connemara

Kuřecí prsa plněná uzeným lososem, sýrem a čerstvými špenátovými listy s lahodnou omáčkou. Oblíbené irské sváteční jídlo.


  • 4,1

    15×

    4 15
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Postup přípravy

Kuřecí prsa podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Nařízneme do nich kapsu, do které vložíme plátek uzeného lososa, lžíci krémového sýru a pár lístků čerstvého špenátu. Kuřecí prsa zavineme a případně spojíme.

Kuřecí prsa osmažíme v rozpáleném oleji ze všech stran. Vložíme je trouby pečeme je při 175 °C asi 20 - 25 minut.

Zatím si připravíme omáčku. Cibuli očistíme na nasekáme najemno. Žampiony otřeme vlhkou utěrkou a odstraníme z nich nožičky. Vybíráme mladé žampiony. Mladé hlavičky nakrájíme na plátky. V kastrůlku rozehřejeme máslo a zpěníme v něm cibuli.

Přidáme žampiony a krátce je orestujeme. Cibule musí zůstat sklovitá a žampiony nesmí ztmavnout. Vsypeme mouku a vařečkou vše mícháme. Postupně do omáčky přiléváme teplé mléko. Až máme hustší omáčku, přidáme bobkový list, bílý pepř a sůl. Omáčku přivedeme k varu a pomalu vaříme asi 20 minut. Pak ji zjemníme šlehačkou a vložíme plátky citronu, které po 10 minutách vyjmeme. Omáčka tak získá žampionovou chuť s nádechem citronu.

Plněná kuřecí prsa Connemara podélně rozpůlíme, aby byla vidět mozaika. Prsa podáváme s hustší bramborovou kaší a přeléváme omáčkou. Na dva kopečky bramborové kaše položíme kuřecí prso a talíř ozdobíme omáčkou a jemně sekanými paprikami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Plněná kuřecí prsa Connemara

    Celkový počet komentářů: 2

    • elinka
      elinka

      Komentář k receptu Plněná kuřecí prsa Connemara

      no...nevím .. myslím že trochu dost zvláštní ... možná dobré .. napište jak vám chutnalo ..

      18.03.2017 16:29:01

    • 2905
      2905

      ..trochu jiná příprava, neméně dobrá :)) foto přikládám

      09.04.2010 20:47:32


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Plněná kuřecí prsa Connemara

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.