reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Plněná krůtí roláda

Krůtí roláda plněná ochucenou žemlovou nádivkou se slaninou, paprikami a česnekem.


  • 4,8

    43×

    4,8 43
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nádivka

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 030 hodnocení

Šetřete v kuchyni

18. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 751 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 846 hodnocení

Oblíbené tipy a triky nejen do kuchyně 2.díl

18. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 217 hodnocení

Jak upéct dokonalý cheesecake: Recepty, které hravě zvládnete

18. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny

17. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 691 hodnocení

Jak připravit tatarák? Pracně škrábaná svíčková není povinná

17. 9. 2020

Postup přípravy

Krůtí prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Potom je tence rozklepeme do obdélníkového tvaru. Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a uchováme v chladu.

Mezitím si připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a zakapeme vývarem. Slaninu a očištěnou červenou papriku nakrájíme na kostičky. Česnek a rozmarýn jemně nasekáme. Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Na pánvi necháme rozškvařit slaninu, vmícháme kostičky nakrájené papriky, česnek a rozmarýn. Směs orestujeme a necháme vychladnout. V míse prohněteme zvlhlé pečivo se slaninovou směsí a žloutky. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh.

Plát krůtího masa rozložíme na alobal potřený olejem, do středu rozprostřeme nádivku a pevně stočíme do tvaru rolády. Roládu pečeme v alobalu při teplotě 200 °C přibližně 35 - 40 minut. Potom alobal odstraníme, maso podlijeme malým množstvím vývaru, zjemníme máslem a ještě krátce zapečeme.

Upečenou krůtí roládu rozdělíme na porce a podáváme s opečeným nebo vařeným bramborem. Výborným doplňkem k tomuto pokrmu je rozmarýnová nebo holandská omáčka.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Plněná krůtí roláda

    Celkový počet komentářů: 4
    • Martin Jacobs
      Martin Jacobs

      Moj manzel bol uneseny

      dakujem dakujem dakujem
      ...moj manzel bol s nej uneseny. velmi mu chutila...

      12.12.2016 19:08:26

    • Martin
      Martin

      Komentář k receptu Plněná krůtí roláda

      Vynikající roláda, udělali jsme si ji z vařeným bramborem a salátem z hlávkového zelí, doporučujeme všem. Dík

      26.03.2016 12:08:38

    • Danka
      Danka

      Vynikající

      dobrý večer,
      Dnes jsem vařila tuto roládu a je vynikající a jednoduchá a rychlá.
      Doporučuji a děkuji :-)
      Danka

      17.01.2016 19:25:44


    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Plněná krůtí roláda

      Vypadá lákavě-vyzkouším a dám vědět,jaká byla

      01.04.2015 16:12:25


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Plněná krůtí roláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.