reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Plněná krůtí roláda

Krůtí roláda plněná ochucenou žemlovou nádivkou se slaninou, paprikami a česnekem.


  • 4,8

    43×

    4,8 43
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nádivka

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Krůtí prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Potom je tence rozklepeme do obdélníkového tvaru. Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a uchováme v chladu.

Mezitím si připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a zakapeme vývarem. Slaninu a očištěnou červenou papriku nakrájíme na kostičky. Česnek a rozmarýn jemně nasekáme. Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Na pánvi necháme rozškvařit slaninu, vmícháme kostičky nakrájené papriky, česnek a rozmarýn. Směs orestujeme a necháme vychladnout. V míse prohněteme zvlhlé pečivo se slaninovou směsí a žloutky. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh.

Plát krůtího masa rozložíme na alobal potřený olejem, do středu rozprostřeme nádivku a pevně stočíme do tvaru rolády. Roládu pečeme v alobalu při teplotě 200 °C přibližně 35 - 40 minut. Potom alobal odstraníme, maso podlijeme malým množstvím vývaru, zjemníme máslem a ještě krátce zapečeme.

Upečenou krůtí roládu rozdělíme na porce a podáváme s opečeným nebo vařeným bramborem. Výborným doplňkem k tomuto pokrmu je rozmarýnová nebo holandská omáčka.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Plněná krůtí roláda

    Celkový počet komentářů: 4
    • Martin Jacobs
      Martin Jacobs

      Moj manzel bol uneseny

      dakujem dakujem dakujem
      ...moj manzel bol s nej uneseny. velmi mu chutila...

      12.12.2016 19:08:26

    • Martin
      Martin

      Komentář k receptu Plněná krůtí roláda

      Vynikající roláda, udělali jsme si ji z vařeným bramborem a salátem z hlávkového zelí, doporučujeme všem. Dík

      26.03.2016 12:08:38

    • Danka
      Danka

      Vynikající

      dobrý večer,
      Dnes jsem vařila tuto roládu a je vynikající a jednoduchá a rychlá.
      Doporučuji a děkuji :-)
      Danka

      17.01.2016 19:25:44


    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Plněná krůtí roláda

      Vypadá lákavě-vyzkouším a dám vědět,jaká byla

      01.04.2015 16:12:25


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Plněná krůtí roláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.