reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Plněná krůtí roláda v listovém těstě

Krůtí prsa plněná mletým masem a zapečená v listovém těstě. Roládu podáváme s vařeným bramborem a zeleninou. Vhodným doplňkem je dušený špenát.


  • 4,5

    40×

    4,4 40
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

marináda

na potření

nádivka

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 655 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Postup přípravy

Krůtí maso omyjeme, osušíme, podélně rozkrojíme a naklepeme. Vložíme na 2 hodiny do jogurtové marinády.

Marináda: Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Vmícháme do jogurtu.

Nádivka: Mleté krůtí maso necháme rozmrazit a smícháme s vejcem a strouhaným sýrem. Nesolíme. Maso již bývá osolené. Necháme odležet v chladu.

Krůtí prso vyjmeme z marinády, osušíme a rozložíme na alobal. Potřeme stejnoměrně nádivkou a pomocí alobalu srolujeme. Konce alobalu uzavřeme a vložíme do horké trouby na 20 minut. Potom odstraníme alobal a roládu necháme vychladnout.

Listové těsto rozválíme a zabalíme do něj vychladlou roládu. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Upečeme v
horké troubě do zrůžovění.

Plněnou krůtí roládu v listovém těstě podáváme s vařeným bramborem, zeleninou nebo dušeným špenátem.

Studenou krůtí roládu můžeme podávat i jako předkrm. Zdobíme olivami a zeleninou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Plněná krůtí roláda v listovém těstě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.