reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Plněná krůta

Kalifornský recept na plněnou krůtu ke Dni díkuvzdání.


  • 3,1

    81×

    3 81
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

KVÍZ: Otestujte své kuchařské znalosti: 7 otázek, které vás prozradí

19. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Lívance krok za krokem jako od babičky

19. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček

19. 10. 2020

Postup přípravy

Krůtu připravíme k pečení.

Zeleninu necháme rozmrazit. Cibule očistíme a nakrájíme najemno. Rýži uvaříme dle návodu, v osolené vodě a přidáme do ní ještě kari koření. Rýže by měla být tvrdší.

Bobkový list, nové koření a jalovec rozdrtíme v hmoždíři na jemný prášek. Smícháme rozdrcené koření, sójovou omáčku a worchesterovou omáčku.

Vnitřnosti jemně nakrájíme.

Koření a směs na steak smícháme. Přidáme olivový olej, zamícháme a krůtu směsí důkladně potřeme. Uložíme ji do chladu.

Připravíme si náplň. Smícháme rýži, vnitřnosti, vejce, zbytek kořenící směsi.

Krůtu naplníme, uzavřeme jehlami nebo zašijeme. Uložíme do přiměřeného pekáče s poklopem.

Bujonové kostky rozpustíme ve vroucí vodě a "vývarem" krůtu podlejeme.

Troubu nastavíme bez předehřátí na 180°C a pečeme asi 1 hodinu. Pak přeléváme vypečenou šťávou a bujonem. Po asi 30 minutách kontrolujeme stav prsních svalů píchnutím nejlépe dvoujehlovkou - obracečkou. Pokud není v prsou indikátor propečení ke kosti, nesmí být ve šťávě krev. Když se tam krev neobjevuje, je krůta propečena, vypneme troubu a necháme dojít.

Porcování, servírování a přílohy volíme podle chuti a fantazie.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Plněná krůta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.