reklama
hledat uživatel
       

Plněná krůta

Kalifornský recept na plněnou krůtu ke Dni díkuvzdání.


  • 3,1

    81×

    3 81
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Krůtu připravíme k pečení.

Zeleninu necháme rozmrazit. Cibule očistíme a nakrájíme najemno. Rýži uvaříme dle návodu, v osolené vodě a přidáme do ní ještě kari koření. Rýže by měla být tvrdší.

Bobkový list, nové koření a jalovec rozdrtíme v hmoždíři na jemný prášek. Smícháme rozdrcené koření, sójovou omáčku a worchesterovou omáčku.

Vnitřnosti jemně nakrájíme.

Koření a směs na steak smícháme. Přidáme olivový olej, zamícháme a krůtu směsí důkladně potřeme. Uložíme ji do chladu.

Připravíme si náplň. Smícháme rýži, vnitřnosti, vejce, zbytek kořenící směsi.

Krůtu naplníme, uzavřeme jehlami nebo zašijeme. Uložíme do přiměřeného pekáče s poklopem.

Bujonové kostky rozpustíme ve vroucí vodě a "vývarem" krůtu podlejeme.

Troubu nastavíme bez předehřátí na 180°C a pečeme asi 1 hodinu. Pak přeléváme vypečenou šťávou a bujonem. Po asi 30 minutách kontrolujeme stav prsních svalů píchnutím nejlépe dvoujehlovkou - obracečkou. Pokud není v prsou indikátor propečení ke kosti, nesmí být ve šťávě krev. Když se tam krev neobjevuje, je krůta propečena, vypneme troubu a necháme dojít.

Porcování, servírování a přílohy volíme podle chuti a fantazie.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Plněná krůta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.