reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Plevelné rybičky a kuřecí křidýlka

Jednoduše připravené chuťovky k posezení s přáteli. Vyzkoušejte. Budou chutnat a jsou lepší než crackery plné chemikálií. Děti plevelné rybičky jistě rády nachytají.


  • 2,9

    173×

    2,9 173
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

KVÍZ: Jaká jste hospodyňka? Otestujte se, či patříte do kuchyně

23. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

23. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Vaření z dýně nekončí polévkou: Zkuste dýňové noky, kompot, karbanátky i dýňovou buchtu

23. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Vaříme s červenou čočkou: Vděčná luštěnina do polévek, karbanátků i salátů

22. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Vaříme levně aneb chutné pokrmy za pár korun

22. 9. 2020

Postup přípravy

Plevelné rybičky do 10 cm vykucháme, zbavíme hlaviček, omyjeme a necháme okapat v perforované míse. Lze použít syrové rozmrazené šproty baltické i atlantické. Šupiny a ploutvičky neodstraňujeme.

Rozmrazená kuřecí křidýlka dočistíme, omyjeme, přidáme do mísy k rybičkám na okapání. Neosušujeme!

Po okapání přeložíme do větší mísy a zasypeme sáčkem oblíbeného grilovacího koření. Dobře promícháme, kořením potřeme i všechny duté prostory ryb.

V kvalitní ocelové nebo litinové pánvi, nejlépe s rastrovaným dnem, lze použít i fritézu, rozpálíme olej na maximum. V jedné vrstvě klademe nejdřív křidýlka. Ta musí být v oleji zcela ponořena. Po dosažení zlatavěhnědé barvy křídla vyjmeme a klademe na savý papír. Stejně postupujeme i s rybičkami. Necháme vystydnout při pokojové teplotě.

Papriky po omytí nakrájíme od špičky po stonek na 0,5 cm kolečka,jadřinců se nezbavujeme.
Nesolíme.

Podáváme při pokojové teplotě s paprikou a vínem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Plevelné rybičky a kuřecí křidýlka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.