reklama
hledat uživatel
       

Platýs po indicku

Grilovaná ryba přelitá ostrou indickou omáčkou a doplněná klínky limetky chutná skutečně výtečně a může posloužit i jako pohoštění pro přátele.


  • 3,2

    52×

    3,1 52
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Zázvor nastrouháme a odložíme. Rybu dáme na mísu nebo velký talíř, pokapeme olejem, posypeme nakrájeným koriandrem a přelijeme limetovou šťávou. Maso obrátíme, aby se obalilo v marinádě, mísu přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na půl hodiny do chladničky.

Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Vodu, rajčatový protlak, čili omáčku, ocet, hnědý cukr a nastrouhaný zázvor přivedeme za stálého míchání k varu a za občasného míchání vaříme 5-8 minut do zhoustnutí.

Zatím vyjmeme rybu z marinády a grilujeme ji 5-8 minut pod předehřátým grilem. Maso musí být křehké. Rozdělíme je na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme koriandrem, doplníme klínky limetky a podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Platýs po indicku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.