Nejprve se uděláme pizza těsto, a to tak, že hladkou mouku, sůl, olej, rozdrobené droždí a vodu smícháme dohromady. Těsto necháme nakynout (1,5 - 2 hodiny). Plech vysypeme nebo na něj dáme pečící papír. Doporučuji bílý pečící papír, hnědý se hodně často lepí na spodek.
Jakmile bude těsto hotové, vytvoříme z něj placku. Já dělám placku tak, že z těsta udělám bochánek, ten pak jednou rukou držím na středu a druhou rukou jej roztahuji a snažím se po pracovní ploše těstem jakoby točit. Lze také vyválet válečkem, těsto je ale velice pružné a má tendeci se vracet do původní velikosti.
Během kynutí těsta si připravíme kuřecí maso. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, posypeme např. bazalkou a zprudka osmažíme na troše oleje.
Pizza je se smetanovým základem. Tzn. jakmile je těsto na plechu, vytvoříme si u něj okraj a pak na těsto nalijeme smetanu, kterou posypeme kořením (bazalka, směska italského koření). Smetana v tu chvíli vypadá tekutě, ale při pečení ztuhne. Smetanu poklademe mozzarellou nakrájenou na kolečka, můžeme přidat ještě nastrouhaný eidam, ale klidně i jiný sýr. Pak pizzu hustě poklademe lístky špenátu a nakonec přidáme kuřecí maso.
Pizzu pečeme na cca 200 °C, v plynové troubě na 3. stupeň, dokud nezačnou okraje chytat nazlátlou barvu, v plynové troubě to trvá cca 15 - 20 minut .
Pizzu se špenátem a kuřecím masem podáváme podle libosti jako hlavní chod nebo jen tak na chuť.