reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pizza se smetanovým základem

Nejlepší těsto na pizzu a zaručený recept na přípravu nejlepšího smetanového základu.


  • 4,1

    30×

    4 30
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do větší misky, protože těsto pak nakyne, si nasypeme 300 g hladké mouky. V hrníčku vedle si ze 2 dl mléka, špetky cukru a poloviny droždí připravíme kvásek, který necháme vzejít. Poté kvásek nalijeme do špetkou soli osolené mouky a zakápneme kapkou olivového oleje. Začneme vypracovávat vláčné těsto, pokud těsto lepí nebo naopak nedrží, klasicky přidáváme mouku a nebo mléko. Těsto necháme na teplém místě asi 25 minut kynout.

Mezitím si připravíme smetanový základ na pizzu. Budeme potřebovat 33% smetanu, tu nalijeme do misky a k ní přistrouháme sýry. Já používám klasicky 4 druhy sýra - eidam, niva, parmezán a čtvrtý sýr volím podle chuti. Někdy přidám hermelín jindy zase balkánský sýr. Ze sýrů a smetany uděláme směs, která bude dosti hutná. Směs osolíme a opepříme. Přidáme 2 - 4 stroužky prolisovaného česneku, záleží na chuti.

Mezitím nám vykynulo těsto, které rozválíme, vložíme na plech a pokapeme olivovým olejem, který pak vmasírujeme do těsta. Olivový olej zajišťuje křehkost a vláčnost pizzy. Nakonec na pizzu vyklopíme z misky směs smetany a sýrů a rovnoměrně rozetřeme po pizze. Bude se zdát, že je tam směsi hodně, ale opak je pravdou. Dejte tam všechno, co jste si připravili. Je to osvědčené a pizza je opravdu naprosto dokonalá.

Na vrch pizzy ještě přidávám prosciutto cotto, popřípadě libovou slaninu a nebo třeba schwarzwaldskou šunku.

Pizzu se smetanovým základem ihned po upečení podáváme. Křehké těsto s lahodnou krémovou směsí sýrů chutná dokonale.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pizza se smetanovým základem

    Celkový počet komentářů: 10
    • maru
      maru

      Komentář k receptu Pizza se smetanovým základem

      Dobrý den,kontrolujte po sebe recepty..nepíšete na koľko stupňov a ako dlho cca pečiete,ani koľko ks približne výde z tohoto množstva cesta

      06.06.2018 13:39:37

    • Jiří
      Jiří

      zavádějící recept

      Dobrý den,
      popisujete tu pizzu sýrovou a ne ze smetanovým základem.

      08.02.2018 19:56:35

    • Martina
      Martina

      Komentář k receptu Pizza se smetanovým základem

      Jak dlouho a na kolik stupňů se pizza peče? :)

      29.05.2017 12:25:53


    • Dominik Horný
      Dominik Horný

      Komentář k receptu Pizza se smetanovým základem

      Na kolik kč,- tato pozza zhruba vyjde ? děkuji

      03.02.2017 10:07:17

    • Jaroslav Orlík
      Jaroslav Orlík

      Komentář k receptu Pizza se smetanovým základem

      Těsto na pizzu necháváte kynout v teple? Vy žertujete,viďte?

      19.11.2016 01:06:34

    • Marie
      Marie

      Komentář k receptu Pizza se smetanovým základem

      Dá se olej nahradit jiným, když nemáme olivový?

      20.10.2016 11:50:46

    • Josef
      Josef

      Komentář k receptu Pizza se smetanovým základem

      eidam, niva, parmezán asi joke? eidam na pizzu nikdy nepatri!!!!!

      10.05.2015 15:02:07

      • Jirka
        Jirka

        Re: Komentář k receptu Pizza se smetanovým základem

        Josefe... co je na tom špatného? Já na pizzu dávám eidam, nivu, hermelín, šunku, salám, koření a někdy zeleninu a je výborná ;) Dneska sem vyzkoušel tuhle a je taky dobrá :)

        14.08.2015 19:17:20

    • Bety
      Bety

      Komentář k receptu Pizza se smetanovým základem

      Kolik dáváte sýrů ? od každého tak 15 dk ?
      Děkuji za odpověď.

      06.05.2014 14:46:22

    • franta
      franta

      Komentář k receptu Pizza se smetanovým základem

      moc dobre

      29.01.2014 12:28:55

    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Pizza se smetanovým základem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.