reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pizza se slaninou a ančovičkami

Výborný recept na pizza těsto z pizzerie. Těsto je na 2 pizzy.


  • 2,5

    19×

    2,4 19
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Postup přípravy

Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady a necháme na teplém místě asi 40 minut vykynout. Poté těsto rozdělíme na 2 poloviny, vyválíme (okraje vyvýšíme).

Pizza těsto potřeme kečupem smíchaným s prolisovaným česnekem, posypeme oreganem a podle chuti klademe plátky šunky, slaniny, kousky ančoviček nebo čehokoli jiného a nakonec posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a můžeme přidat plátky mozzarelly.

Pizzu se slaninou a ančovičkami pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 10 - 15 minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pizza se slaninou a ančovičkami

    Celkový počet komentářů: 2

    • hokuspokus
      hokuspokus

      Sedmero hlavních hříchů

      Sedmero hlavních hřichů při přípravě pizzy je: 1. použít na vykynutí studenou vodu (voda musí být vždy vlažná) 2. použít na 500 g mouky celou kostku kvasnic (30 g stačí úplně, 42 g je strašně moc) 3. zapomenout na cukr (na lžičku soli připadne lžíce cukru) 4. zapomenout udělat kvásek (droždí se promíchá s cukrem, solí a trochou vody a nechá se 15 minut kvasit) 5. přísady jen smíchat (kvásek s moukou a vodou se zpracují na těsto – tak dlouho, až se vše spojí, nelepí na stěny mísy ani na ruce, to trvá asi 10 minut, pak teprve se zapracuje olivový olej) 6. potírat pizzu kečupem nebo protlakem (rozmixujeme konzervu rajčatové pulpy [v létě použijeme čerstvá rajčata zbavená slupky] s lístky čerstvé bazalky, česnekem, šalotkou, olivovým olejem a špetkou soli) 7. péci pizzu se sardelkami, slaninou, salámem nebo šunkou (tyto přísady položíme na horkou pizzu až po upečení, které trvá – pečeme-li přímo na dnu trouby a ne na roštu – mezi 3 a 9 minutami podle teploty, ideální teplota obnáší nejméně 350 °C)

      04.02.2010 02:02:32

    • Lucka
      Lucka

      Co by dělala česká gastronomie bez kečupu????

      Teda, dávat na pizzu kečup je opravdu vražda pro chuťové buňky... koukněte na SUGO POMODORO v receptech sitalemvkuchyni.cz Je to jednoduché a opravdu chutné a žádný umělý kečup. Chtěla bych vidět jednu pizzerii v Itálii co by na pizzu dala kečup. Myslím, že by jste nenašli!

      20.12.2009 11:06:43


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Pizza se slaninou a ančovičkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.