reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pizza s tuňákem a cibulí

Recept na chutnou pizzu s italským sugem, kousky tuňáka, cibule a mozzarelly.


  • 5,0

    5 7
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 747 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 986 hodnocení

Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

31. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Postup přípravy

V míse smícháme vlažnou vodu a droždí a mícháme, dokud se droždí úplně nerozpustí. Pak zapracujeme mouku a sůl. Věnujeme se hnětení asi 5 minut, aby se vytvořilo vláčné lepivé těsto. Nyní můžeme těsto nechat 90 minut kynout. Pak by ho bylo možné až 3 dny uchovat v lednici. Pokud není čas, může se kynutí vynechat a recept funguje stejně. Jenom se těsto potom nemůže uchovávat.

Během kynutí je ideální čas připravit sugo, rajčatový základ pro každou italskou pizzu. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme rajčata, bazalku a trochu podlijeme vodou. Necháme na mírném ohni dusit bez pokličky, aby se vyvařila voda, cca 20 minut. Pak vyndáme bazalku a podle chuti dosolíme.

Předehřejeme troubu na 220 °C. Ideálně alespoň půl hodiny předtím, než pizzu budeme péct. Rozdělíme těsto na dva díly a dlaní vytvarujeme pizzu přímo na pečicím papíru. Sugo naneseme na pizzu a zhruba 1 cm necháme na okraj. Naaranžujeme cibuli nakrájenou na jemné plátky a okapané filety tuňáka Vasco da Gama. Pečeme 5 minut. Mezitím nakrájíme mozzarellu na plátky. Klademe na pizzu a necháme ještě na 5 minut péct.

Pizzu s tuňákem a cibulí ihned podáváme na stůl k jídlu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pizza s tuňákem a cibulí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.