Při ochutnávání tohoto pokrmu se jistě budete cítit jako v Itálii.
1 ks | vejce |
4 lžíce | kečup |
1 hrst | hřiby |
1 balíček | zelené olivy |
1 balíček | černé olivy |
20 g | prosciutto |
těsto | |
---|---|
2 špetky | sůl |
2 ks | vejce |
200 g | tuk |
400 g | hladká mouka |
Nejprve si připravíme těsto. Z mouky, vajíček a tuku vypracujeme těsno. Mezitím ho i trochu osolíme. Vložíme do větší mísy a zakryjeme navlhčenou utěrkou. Necháme cca 30 min odpočinout. Mezitím si můžeme nakrájet na menší kousky zelené i černé olivy a hřiby. Až je těsto hotové, rozválíme ho a dáme na plech vymazaný tukem. Těsto potřeme 4 lžícemi kečupu (nebo rajčatového protlaku, ale s tím opatrně) a poté rozkvedláme vajíčko a potřeme jím těsto také. Na vrch pak položíme plátky prosciutto a poházíme olivy a hřiby tak, aby bylo vše rovnoměrně rozloženo. Pizzu prosciutto s olivami a hřiby pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut na 180°C.
Nejchutnější recepty na domácí pizzu
Pokud hledáte recept na domácí pizzu jako z pizzerie, jste tady správně. Nechybí ani tip na výbornou rajčatovou omáčku na pizzu, která je hned po těstě druhým základem pro skvělý výsledek. Ukážeme si i zdravější alternativy a nezapomeneme ani na bezlepkáře.
Videorecept: Pizza na snídani? Tak tuhle si můžete dát s chutí a bez výčitek
Zdravá a lehoučká snídaně, kterou servírujeme na způsob pizzy. Základem je hrachová placička, avokádo, zeleninový salát a ztracené vejce. Díky absenci mouky si ji mohou dopřát i celiaci a samozřejmě také všichni vegetariáni a vegani. Příprava podle našeho videoreceptu není vůbec těžká. Zkuste to!
autor Trubka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena