těsto | ||
---|---|---|
1 lžíce | olej | |
1 lžíce | sůl | |
42 g | kvasnice | |
500 g | hladká mouka | |
2.5 dl | studená voda | |
náplň | ||
200 g | šunka | |
6 lžic | kečup | |
1 ks | kapie | |
200 g | eidam | |
4 ks | žampiony | |
podle chuti | ||
koření |
Smícháme hladkou mouku, sůl, kvasnice, studenou vodu, olej a propracujeme řádně těsto, které necháme kynout na teplém místě cca 40 minut. Po vykynutí rozdělíme těsto na dvě části a z každé vyválíme tenkou placku s vyšším okrajem nebo vytvoříme placku rukama. Pizzu pak obkládáme surovinami podle naší chuti a fantazie. Já použil koření podle chuti, kečup, šunku, kapii, žampiony a strouhaný sýr. Okraje pizzy potřeme olejem a pečeme na 190 °C, dokud okraje nezezlátnou, většinou 15 - 20 minut. Pizzu od sousedů ihned podáváme.
Nejchutnější recepty na domácí pizzu
Pokud hledáte recept na domácí pizzu jako z pizzerie, jste tady správně. Nechybí ani tip na výbornou rajčatovou omáčku na pizzu, která je hned po těstě druhým základem pro skvělý výsledek. Ukážeme si i zdravější alternativy a nezapomeneme ani na bezlepkáře.
Děti je zbožňují! Špagety s rajčatovou omáčkou v 8 variacích
Mlsné jazýčky dětí umí být pěkné vybíravé! A maminky zvláště v této náročné době musí neustále vymýšlet, co dětem uvařit. Ovšem špagety, to je trefa do černého. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na špagety s "červenou omáčkou" a pokaždé trochu jinak.
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena