reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

Energetická hodnota

4054 kJ / 968,3 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Vykynuté těsto dáme do tukem vymazané formy.

Těsto poklademe nakrájenými rajčaty, polovinou na kostičky nakrájeného sýra, osolíme, posypeme bazalkou a pokapeme olivovým olejem. Pizzu Margherita pečeme asi 20 minut. Než pizzu vyjmeme z trouby, tak ji posypeme zbylým sýrem a ještě několik minut zapékáme, aby se sýr opekl dozlatova.

Pizzu Margherita ihned podáváme.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Pizza Margherita

Celkový počet komentářů: 12
  • Mirek
    Mirek

    Testo na Pizzu

    Pratele,jezdim do Italie do Terni uz 20 let.Mam tam kamarada,ktery je majitelem Pizzerie uz pres 40let! A jeste NIKDY nedal do testa na pizzu olej.Jeho pizza nema na svete konkurenci! Ja si ji u neho zdobim sam a vzdycky si nesmirne pochutnam.A jeho recept na testo?Je tak jednoduche,ze se tomu neda ani verit,ze to chutna,ale zkuste to a dejte vedet,budu se tesit:
    1kg hladke mouky,1/4kostky drozdi,1/2caj lzicky soli,1caj.lzicku cukru,voda.
    Vytvorit hodne vlacne testo a opravdu poctive propracovat(aspon 10minut).Nechat vykynout a jeste jednou propracovat.(Italove davaji testo zabalene do folie jeste na 8hodin do chladnicky,ale to neni az tak nutne).A potom uz postupujeme jako pri kazdem peceni.Ja mam v troube samotovy kamen,a pizza je jako od Itala.Vyplati se to.Tak dobrou chut.

    28.03.2011 11:33:47

  • Vašek
    Vašek

    když je hotová (olivovým) jak jinak :D

    31.12.2010 12:40:26

  • Vašek
    Vašek

    Pizzu poté pokapat olejem

    31.12.2010 12:39:53

  • chief23
    chief23

    ja robim cesto z 1kg hladkej muky, stvrt kvasnic, pol litra vody (aj viac), 3dcl oleja (aj viac), pol deci smotany( aj viac ) :D, sol, a nechat vykysnut...spravit bochniky tak 200 g, a aj tie nechat vykysnut..a hlavne DOBRE rozmiesat

    08.06.2010 23:05:47

  • Vaclav
    Vaclav

    Teplota pečení

    Takový trochu mužský dotaz. Při jaké teplotě mám pizzu péct? Předpokládám, že to není jedno. Diky.

    03.06.2006 11:30:39

    • Tommy
      Tommy

      Re: Teplota pečení

      Já peču pizzu při 230 stupních.

      15.08.2010 14:29:30

    • Lucka
      Lucka

      Re: Teplota pečení

      V trobě na nejvyšší možnou teplotu... správně se ale pizza peče v peci při mnohem vyšších teplotách a to je ten největší rozdíl mezi pizzou, kterou si upečete doma a kterou dostanete v pizzerii (proto i jinak chutná)... moje máma má mini pec na pizzu, je na elektřinu a tam to jde taky hezky, pečení trvá pár minutek a výsledek je super (ale když to samé těsto upečete v troubě, není to ono)

      23.11.2010 11:35:07

  • dali
    dali

    Těsto- ale jak ho udělat...

    chybí mi z čeho a jak udělat správné těsto. Ozdobení není až takový problém, ale dobré těsto je základ a nikdy není takové jako v pizzerii.

    27.12.2003 18:12:26

    • Zuzka
      Zuzka

      u nás najdete všechno

      Dobrý den, děkuju za dotaz a hned vám na něj také odpovídám. V kolonce rozšířené hledání stačí napsat jakékoli slovo, které se vám vyhledá okamžitě, takže pokud napíšete např. těsto, objeví se vám všechny recepty, ve kterých je toho slovo použito. Konkrétní recept na kynuté těsto tady je také. Najdete ho v sekci, kde jsou všechny druhy pizzy. Zuzka

      29.12.2003 12:54:52

Nalezeno receptů: 12
|< << 12 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Pizza Margherita