Pizza Margherita

1 hod | hlavní chod | 1 porce | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 181944x
Tato rajčatová pizza získala název podle královny Markéty, která jí poprvé ochutnala v Neapoli.
Komentáře receptu 12
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Vykynuté těsto dáme do tukem vymazané formy.

Těsto poklademe nakrájenými rajčaty, polovinou na kostičky nakrájeného sýra, osolíme, posypeme bazalkou a pokapeme olivovým olejem. Pizzu Margherita pečeme asi 20 minut. Než pizzu vyjmeme z trouby, tak ji posypeme zbylým sýrem a ještě několik minut zapékáme, aby se sýr opekl dozlatova.

Pizzu Margherita ihned podáváme.

autor receptu:

Pizza Margherita

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porci

Energetický příjem

Pizza Margherita - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 4054 kJ / 968,3 kCal (na 1 porci)

Recept Pizza Margherita byl 01.07.2010 na 3. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3
dobrý recept
1596 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pizza Margherita

Celkový počet komentářů: 12
  • Testo na Pizzu Mirek 28.03.2011 11:33:47

    Pratele,jezdim do Italie do Terni uz 20 let.Mam tam kamarada,ktery je majitelem Pizzerie uz pres 40let! A jeste NIKDY nedal do testa na pizzu olej.Jeho pizza nema na svete konkurenci! Ja si ji u neho zdobim sam a vzdycky si nesmirne pochutnam.A jeho recept na testo?Je tak jednoduche,ze se tomu neda ani verit,ze to chutna,ale zkuste to a dejte vedet,budu se tesit:
    1kg hladke mouky,1/4kostky drozdi,1/2caj lzicky soli,1caj.lzicku cukru,voda.
    Vytvorit hodne vlacne testo a opravdu poctive propracovat(aspon 10minut).Nechat vykynout a jeste jednou propracovat.(Italove davaji testo zabalene do folie jeste na 8hodin do chladnicky,ale to neni az tak nutne).A potom uz postupujeme jako pri kazdem peceni.Ja mam v troube samotovy kamen,a pizza je jako od Itala.Vyplati se to.Tak dobrou chut.

  • Vašek 31.12.2010 12:40:26

    když je hotová (olivovým) jak jinak :D

  • Vašek 31.12.2010 12:39:53

    Pizzu poté pokapat olejem

  • Teplota pečení 03.06.2006 11:30:39

    Takový trochu mužský dotaz. Při jaké teplotě mám pizzu péct? Předpokládám, že to není jedno. Diky.

  • chief23 08.06.2010 23:05:47

    ja robim cesto z 1kg hladkej muky, stvrt kvasnic, pol litra vody (aj viac), 3dcl oleja (aj viac), pol deci smotany( aj viac ) :D, sol, a nechat vykysnut...spravit bochniky tak 200 g, a aj tie nechat vykysnut..a hlavne DOBRE rozmiesat

    • Re: Teplota pečení Lucka 23.11.2010 11:35:07

      V trobě na nejvyšší možnou teplotu... správně se ale pizza peče v peci při mnohem vyšších teplotách a to je ten největší rozdíl mezi pizzou, kterou si upečete doma a kterou dostanete v pizzerii (proto i jinak chutná)... moje máma má mini pec na pizzu, je na elektřinu a tam to jde taky hezky, pečení trvá pár minutek a výsledek je super (ale když to samé těsto upečete v troubě, není to ono)

  • Těsto- ale jak ho udělat... 27.12.2003 18:12:26

    chybí mi z čeho a jak udělat správné těsto. Ozdobení není až takový problém, ale dobré těsto je základ a nikdy není takové jako v pizzerii.

    • Re: Teplota pečení Tommy 15.08.2010 14:29:30

      Já peču pizzu při 230 stupních.

    • u nás najdete všechno 29.12.2003 12:54:52

      Dobrý den, děkuju za dotaz a hned vám na něj také odpovídám. V kolonce rozšířené hledání stačí napsat jakékoli slovo, které se vám vyhledá okamžitě, takže pokud napíšete např. těsto, objeví se vám všechny recepty, ve kterých je toho slovo použito. Konkrétní recept na kynuté těsto tady je také. Najdete ho v sekci, kde jsou všechny druhy pizzy. Zuzka

    • Možná zkus místo vody mlíko, pak to budeš mít jemnější.

Nalezeno receptů: 12
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pizza Margherita
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept