reklama
hledat uživatel
       

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pizza Margherita

Pizza Margherita

Tato rajčatová pizza získala název podle královny Markéty, která jí poprvé ochutnala v Neapoli.


  • 3,0

    1 598×

    3 1598
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 673 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Vykynuté těsto dáme do tukem vymazané formy.

Těsto poklademe nakrájenými rajčaty, polovinou na kostičky nakrájeného sýra, osolíme, posypeme bazalkou a pokapeme olivovým olejem.

Pizzu Margherita pečeme asi 20 minut. Než pizzu vyjmeme z trouby, tak ji posypeme zbylým sýrem a ještě několik minut zapékáme, aby se sýr opekl dozlatova.

Pizza Margherita nejlépe chutná ihned po upečení.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pizza Margherita

    Celkový počet komentářů: 12
    • Mirek
      Mirek

      Testo na Pizzu

      Pratele,jezdim do Italie do Terni uz 20 let.Mam tam kamarada,ktery je majitelem Pizzerie uz pres 40let! A jeste NIKDY nedal do testa na pizzu olej.Jeho pizza nema na svete konkurenci! Ja si ji u neho zdobim sam a vzdycky si nesmirne pochutnam.A jeho recept na testo?Je tak jednoduche,ze se tomu neda ani verit,ze to chutna,ale zkuste to a dejte vedet,budu se tesit:
      1kg hladke mouky,1/4kostky drozdi,1/2caj lzicky soli,1caj.lzicku cukru,voda.
      Vytvorit hodne vlacne testo a opravdu poctive propracovat(aspon 10minut).Nechat vykynout a jeste jednou propracovat.(Italove davaji testo zabalene do folie jeste na 8hodin do chladnicky,ale to neni az tak nutne).A potom uz postupujeme jako pri kazdem peceni.Ja mam v troube samotovy kamen,a pizza je jako od Itala.Vyplati se to.Tak dobrou chut.

      28.03.2011 11:33:47

    • Vašek
      Vašek

      když je hotová (olivovým) jak jinak :D

      31.12.2010 12:40:26

    • Vašek
      Vašek

      Pizzu poté pokapat olejem

      31.12.2010 12:39:53


    • chief23
      chief23

      ja robim cesto z 1kg hladkej muky, stvrt kvasnic, pol litra vody (aj viac), 3dcl oleja (aj viac), pol deci smotany( aj viac ) :D, sol, a nechat vykysnut...spravit bochniky tak 200 g, a aj tie nechat vykysnut..a hlavne DOBRE rozmiesat

      08.06.2010 23:05:47

    • Vaclav
      Vaclav

      Teplota pečení

      Takový trochu mužský dotaz. Při jaké teplotě mám pizzu péct? Předpokládám, že to není jedno. Diky.

      03.06.2006 11:30:39

      • Tommy
        Tommy

        Re: Teplota pečení

        Já peču pizzu při 230 stupních.

        15.08.2010 14:29:30

      • Lucka
        Lucka

        Re: Teplota pečení

        V trobě na nejvyšší možnou teplotu... správně se ale pizza peče v peci při mnohem vyšších teplotách a to je ten největší rozdíl mezi pizzou, kterou si upečete doma a kterou dostanete v pizzerii (proto i jinak chutná)... moje máma má mini pec na pizzu, je na elektřinu a tam to jde taky hezky, pečení trvá pár minutek a výsledek je super (ale když to samé těsto upečete v troubě, není to ono)

        23.11.2010 11:35:07

    • dali
      dali

      Těsto- ale jak ho udělat...

      chybí mi z čeho a jak udělat správné těsto. Ozdobení není až takový problém, ale dobré těsto je základ a nikdy není takové jako v pizzerii.

      27.12.2003 18:12:26

      • Zuzka
        Zuzka

        u nás najdete všechno

        Dobrý den, děkuju za dotaz a hned vám na něj také odpovídám. V kolonce rozšířené hledání stačí napsat jakékoli slovo, které se vám vyhledá okamžitě, takže pokud napíšete např. těsto, objeví se vám všechny recepty, ve kterých je toho slovo použito. Konkrétní recept na kynuté těsto tady je také. Najdete ho v sekci, kde jsou všechny druhy pizzy. Zuzka

        29.12.2003 12:54:52


    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pizza Margherita

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.