reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pizza jako z pizzerie

Recept na výbornou pizzu, kterou chuťově opravdu nepoznáte od pizzy z pizzerie. Je skvělá i za studena.


  • 3,4

    10×

    3,4 10
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

těsto



Energetická hodnota

2115 kJ / 505,2 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

10+1 otázek: Jak můžeme ovlivnit stravování našich dětí?

24. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Postup přípravy

Smícháme všechny suroviny na těsto kromě olivového oleje. Droždí do mouky jen rozdrobíme. Neděláme kvásek! Až budeme mít těsto pěkně zpracované, přidáme ještě lžíci olivového oleje a zapracujeme do těsta. Buď si těsto uděláme den dopředu a po zpracování si jej rozdělíme na 3 díly, každý díl potřeme olivovým olejem, dáme do sáčku a vložíme do lednice do druhého dne.
Nebo necháme těsto po zpracování 2 - 3 hodiny kynout, poté jej rozdělíme na 3 díly, každý díl potřeme olivovým olejem a dáme na chvíli do sáčku do lednice. Těsto v lednici může být tak dlouho, jak potřebujeme.

Z lednice můžeme těsto kdykoliv vytáhnout a vyrobit pizzu, je zajímavé, že těsto v lednici ještě trochu nakyne. Z každého dílu bude 1 pizza. Těsto roztáhneme do tvaru kruhu. Průměr by měl být asi 30 cm, tak aby vrstva těsta nebyla příliš tenká, ale ani příliš tlustá.

Oloupeme si rajčata, rozmačkáme je vidličkou, přidáme oregano, sůl a takto vzniklou omáčkou potřeme pizzu podle chuti. Pak posypeme sýrem, můžeme použít mozzarellu nebo eidam. U mozzarelly počítejme s tím, že pustí hodně vody. Dále přidáváme suroviny podle chuti, já dávám nejčastěji slaninu a olivy. Je to výborné!

Pizzu jako z pizzerie pečeme v rozehřáté troubě na maximum cca 10 minut. Pokud máme možnost péct na více stupňů než klasických 250 °C, potom doporučuji péct na více stupňů kratší dobu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pizza jako z pizzerie

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.