Rychlý řízek z mletého masa s kousky salámu, sýra a dochucený pivem. Recept na dobrý hlavní chod, který podáváme s bramborovou kaší.
směs | |
---|---|
4 stroužky | česnek |
100 ml | pivo |
1 ks | feferonka |
350 g | mleté maso |
50 g | tvrdý sýr |
50 g | měkký salám |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
těstíčko | |
1 ks | vejce |
100 ml | pivo |
80 g | hladká mouka |
podle potřeby | |
strouhanka | |
olej na smažení |
Tvrdý sýr a salám nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a utřeme. Feferonku nakrájíme na jemno. Mleté maso našleháme s pivem, vmícháme kostičky tvrdého sýra a salámu, utřený česnek, nakrájenou feferonku, sůl a pepř podle chuti. Doplníme strouhankou na tužší konzistenci. Směs necháme odležet a uděláme si těstíčko. Vejce rozšleháme s pivem a hladkou moukou. Pokud chcete, můžete přidat i trochu strouhaného sýra. Z masové směsi pak tvoříme polodlouhé řízky, které obalíme v těstíčku. Sekané řízky smažíme dozlatova v rozpáleném oleji z obou stran. Pivovarský sekaný řízek podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře
Udělejte si smažený sýr, za který se údajně nestydí ani šéfkuchaři. Šéfkuchař restaurace Lokál - Marek Janouch - prozradil, že smažený sýr místo v oleji smaží na poctivém českém másle.
autor Conny
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena