reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Nakrájíme rohlíky na kostičky do mísy a na to nastrouháme syrové brambory (nezčernají). Do toho švihneme vejce a opatrně zamícháme. Vaříme buď jako koule ve slané vodě, nebo uděláme šišky, které zabalíme do gázy. Bramborové knedlíky pokrájíme nejlépe nití. Nejlepší bramborové knedlíky, které jsem jedla!!!

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Pivovarské knedlíky

Celkový počet komentářů: 5
  • Věra
    Věra

    Já znám tento recept

    od babičky a dělám je podle něj už léta. 5 rohlíků nakrájených na kostky, 5 větších brambor rozstrouháme a necháme na sítku trochu okapat, 2 vejce, popřípadě trochu hrubé mouky.

    28.10.2011 22:08:53

  • Danča
    Danča

    knedlíky-tenisáky

    Tento recept vařím už min. 25 let, kolik brambor, tolik rohlíků a tolik vajec.Podle vody v bramborách, trochu odlejeme, jesli jí je hodně, nebo přidáme hrst strouhanky. Pro zlepšení, můžeme ještě přidat trochu vegety. Vaříme pomalu v osolené vodě. Podáváme půlené, posypané zlatou cibulkou. Výborné jsou i ke kachně se zelím.

    07.01.2011 14:03:17

  • Jařenka
    Jařenka

    Re: moc dobré

    Dělám tyhle knedlíky už 25 let,ale nikdy jsem do nich nedávala vejce.Recept mám od jedné staré německé kuchařky a nejvíc nám chutnají se srnečkovým guláškem

    03.03.2007 00:48:13

  • Honzy
    Honzy

    Kolik rohliku, kolik brambor?

    11.02.2004 16:02:21

    • zuzka
      zuzka

      půl na půl

      Tento recept nemá udané množství, protože je dobré odhadnout od oka, jak by mělo být těsto tuhé. Brambor a rohlíků se dává vždy stejné množství.

      12.02.2004 09:35:04

Nalezeno receptů: 5

Přidat příspěvek k receptu Pivovarské knedlíky