reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pivovarské knedlíky

Bramborové šištičky z žemlí a syrových brambor. Podáváme jako přílohu nebo jako dia jídlo s cibulkou.


  • 2,9

    706×

    2,9 706
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 789 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Inspirováno Itálií: Slaný koláč Caprese krok za krokem

3. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 827 hodnocení

Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem

2. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou

31. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 606 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

31. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Recept na vanilkovou zmrzlinu krok za krokem

31. 7. 2020

Postup přípravy

Nakrájíme rohlíky na kostičky do mísy a na to nastrouháme syrové brambory (nezčernají). Do toho švihneme vejce a opatrně zamícháme. Vaříme buď jako koule ve slané vodě, nebo uděláme šišky, které zabalíme do gázy. Bramborové knedlíky pokrájíme nejlépe nití. Nejlepší bramborové knedlíky, které jsem jedla!!!

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pivovarské knedlíky

    Celkový počet komentářů: 5
    • Věra
      Věra

      Já znám tento recept

      od babičky a dělám je podle něj už léta. 5 rohlíků nakrájených na kostky, 5 větších brambor rozstrouháme a necháme na sítku trochu okapat, 2 vejce, popřípadě trochu hrubé mouky.

      28.10.2011 22:08:53

    • Danča
      Danča

      knedlíky-tenisáky

      Tento recept vařím už min. 25 let, kolik brambor, tolik rohlíků a tolik vajec.Podle vody v bramborách, trochu odlejeme, jesli jí je hodně, nebo přidáme hrst strouhanky. Pro zlepšení, můžeme ještě přidat trochu vegety. Vaříme pomalu v osolené vodě. Podáváme půlené, posypané zlatou cibulkou. Výborné jsou i ke kachně se zelím.

      07.01.2011 14:03:17

    • Jařenka
      Jařenka

      Re: moc dobré

      Dělám tyhle knedlíky už 25 let,ale nikdy jsem do nich nedávala vejce.Recept mám od jedné staré německé kuchařky a nejvíc nám chutnají se srnečkovým guláškem

      03.03.2007 00:48:13


    • Honzy
      Honzy

      Kolik rohliku, kolik brambor?

      11.02.2004 16:02:21

      • zuzka
        zuzka

        půl na půl

        Tento recept nemá udané množství, protože je dobré odhadnout od oka, jak by mělo být těsto tuhé. Brambor a rohlíků se dává vždy stejné množství.

        12.02.2004 09:35:04


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Pivovarské knedlíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.