reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pivní štrúdl s jablky a rozinkami

Štrúdl mají rádi snad všichni, tak proč nezkusit těsto z piva?Je jemné a bude vám chutnat!


  • 3,0

    538×

    2,9 538
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z mouky, másla, žloutků, piva a trochu soli vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na tři díly.

Připravíme si ingredience na náplň. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky, můžeme i nastrouhat na hrubém struhadle. Rozinky si předem namočíme do vody či rumu, bude stačit na cca 30 minut. Pokud rozinky nemáme rádi, můžeme je nahradit brusinkami, vlašskými ořechy apod.

Jednotlivé díly těsta postupně rozválíme na pláty, ty posypeme strouhankou, poklademe pokrájenými jablíčky, posypeme cukrem, skořicí, rozinkami a pokapeme máslem. Štrúdly s jablky zavineme a opatrně přesuneme na plech vyložený pečícím papírem.

Pivní štrúdl s jablky pečeme v dobře vyhřáté troubě, dokud nezezlátne. Upečené štrúdly s jablky pocukrujeme, nakrájíme a podáváme.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pivní štrúdl s jablky a rozinkami

    Celkový počet komentářů: 1
    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pivní štrúdl s jablky a rozinkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.