reklama
hledat uživatel
       

Pivní steak

Pivní steak se nejlépe vychutná s opečenými brambory s česnekem.


  • 3,9

    16×

    3,8 16
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a předvaříme.

Hovězí silnější plátky roštěné či pravé svíčkové naložíme v oleji okořeněné steakovým kořením na 24 hodin.

Na másle orestujeme sladkou kondenzovanou kukuřici a po asi 5 minutách lehce osolíme.
Na pánev nalijeme asi 4 polévkové lžíce olivového oleje. Rozpálíme a vložíme naložené plátky masa a opékáme po obou stranách po 3 minutách. Po té přilijeme asi ke dvěma steakům 1,2 dl piva a maso po obou stranách po dvou minutách dopékáme.

Poté maso vyjmeme a na rozpálenou pánev do směsi olivového oleje a piva vložíme na plátky nakrájené předvařené brambory, které opékáme do lehce zlatova.

Pivní steak podáváme s restovanou kukuřicí a opékaným bramborem přelité vypečeným pivním výpekem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pivní steak

    Celkový počet komentářů: 1

    • Marie
      Marie

      Do třetice

      Zaujal mne název. Nedokázala jsem si představit jaké je spojení piva a steaku. Zkusila jsem provést vše jak bylo popsáno v receptu. Nějak se nám nezdála chuť které jsme dosáhly. zkoušely jsme to znovu a třetí pokus byla bomba. Naši přátelé které jsme pozvaly na večeři se málem pobyly o maso a šťávu kterou jsme maso polévaly. Vřele doporučuji. BOMBA.

      22.06.2009 08:11:48

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pivní steak

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.