Vyzkoušejte recept vhodný pro zahradní grilovací párty. Pivní karbanátky se syrečky jsou výbornou chuťovkou pro tuto příležitost.
5 stroužků | česnek |
1 ks | vejce |
1 lžíce | solamyl |
0.5 ks | cibule |
100 ml | pivo |
4 lžíce | polohrubá mouka |
500 g | míchané mleté maso |
1 balíček | olomoucké tvarůžky |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
sušené oregano | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
strouhanka |
Obě mletá masa spojíme, zalijeme pivem a necháme 20 minut odležet. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme a oloumoucké tvarůžky jemně nastrouháme. Mleté maso promícháme s vejcem, moukou a solamylem. Přidáme cibuli, česnek a nastrouhané tvarůžky. Vše ochutíme pepřem, oreganem a podle potřeby opatrně dosolíme. Směs zahustíme strouhanou houskou tak, aby vznikla středně hustá hmota, kterou necháme opět asi 20 minut odležet. Z mleté směsi tvarujeme mokrýma rukama karbanátky, které rozložíme na grilovací tácky a na středně vyhřátém grilu zvolna upečeme dozlatova. Pivní karbanátky se syrečky servírujeme se zeleninovým salátem, hořčicí, křenem, kyselými okurkami a pečivem.
Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!
Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena