reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pivní chleba s žitnou chlebovou moukou

Velmi chutný chleba s pivem upečený v domácí pekárně. Vyzkoušejte tento výtečný recept.


  • 3,0

    3 4
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Připravíme si všechny ingredience. Pamatujeme na to, že pivo musí mít pokojovou teplotu.

Do pekárny dáme prvně vše tekuté (pivo, vlažnou vodu), potom nasypeme sůl i kmín a dále přidáme mouky. Doprostřed mouky uděláme důlek, vložíme kvasnice a zahrneme moukou. Pokud by těsto lepilo, při prvním signále přidáme trošku mouky. Nyní zapneme program KLASIK, velikost 2, střední pečení a pekárna se postará o zbytek.

Pivní chleba s žitnou chlebovou moukou po vychladnutí podáváme nakrájený k různým pokrmům jako přílohu. Pivní chléb také mažeme a obkládáme podle chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pivní chleba s žitnou chlebovou moukou

    Celkový počet komentářů: 1

    • Miloš
      Miloš

      naprostý propadák

      Dělal jsem chléb přesně podle receptu, ale těsto bylo velice řídké a chleba se v pekárně propadl, ale takovým způsobem, že z něj byla silnější deformovaná placka a část na stěnách nádoby.
      Napekli jsme hodně pěkných chlebů, někdy se stalo, že byl mírně propadlý, ale maximálně do 1cm a byl uvnitř naprosto v pořádku. Takže varuji ostatní a autorku prosím o kontrolu podílu surovin.

      03.02.2017 19:07:02

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pivní chleba s žitnou chlebovou moukou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.