reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Piškotový nákyp se šlehačkou

Chutný sváteční dezert.Příprava je sice delší, ale výsledek stojí za to. Ale pozor, je to kalorická bomba.


  • 3,0

    92×

    2,9 92
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z mléka, cukru a pudinkového prášku si uvaříme pudink. Uvařený pudink necháme za občasného míchání částečně vychladnout.

Dortové korpusy, můžeme si upéct vlastní piškotové placky, nakrájíme na kostky. Marmeládu rozmícháme v části rumu. Ovoce smícháme, slijeme a necháme okapat.

Vezmeme větší mísu a do ní vložíme vrstvu piškotu, zakapeme ji rumovou marmeládou. Pak dáme vrstvu ovce a zalijeme částí pudinku. Postup opakujeme do vyčerpání zásob. Podmínkou je, aby vrchol nákypu byl zakryt poslední vrstvou piškotu. Průběžně vrstvy zaléváme zbytkem rumu.

Poslední vrstvu zakryjeme mikroténovou fólií a na dva dny zatížíme. Poté vykrajujeme části nákypu na talířek a bohatě zdobíme šlehačkou. Je to rodinná tradice, na kterou se všichni těšíme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Piškotový nákyp se šlehačkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.