reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Piškotový koláč s nektarinkou

Snadný recept na piškotový moučník s minimálním obsahem tuku s pudinkovo-nektarinkovou polevou. Koláč je vhodný pro dietu, kde nejsou žádoucí tuky.


  • 0

    0 0
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto



Energetická hodnota

729 kJ / 174,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 774 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

Připravíme si piškot. Mouku prosijeme s práškem do pečiva a promícháme se špetkou soli. V misce prošleháme vodu s olejem. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ve velké míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny a postupně vmícháme vodu s olejem a mouku. Nakonec těsto odlečíme bílkovým sníhem. Těsto vlijeme do koláčové formy a upečeme při 180°C dozlatova. Piškotový korpus vyjmeme z formy a necháme vychladnout.

Omyté nektarinky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Vanilkové pudinky promícháme s 5 lžícemi cukru a 250 ml vody. V kastrůlku přivedeme k varu 300 ml vody, ve které rozpustíme asi 3 lžíce cukru, poté přidáme nakrájené nektarinky. Ovoce krátce povaříme a zalijeme rozmíchaným pudinkovým práškem s cukrem a vše povaříme asi 2 - 3 minuty do zhoustnutí. Následně směs rozprostřeme na vychladlý korpus a necháme ztuhnout.

Vychladlý moučník nakrájíme na porce a podáváme ke kávě, nebo jen tak na chuť. Pokud není nutné vyhýbat se tukům, koláč vylepšíme šlehačkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Piškotový koláč s nektarinkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.