reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Piškotový dort se zakysanou smetanou a jahodami

Přestože je tento nepečený dort jeden z nejjednodušších, na oblíbenosti mu to neubírá. Dnes si piškotový dort připravíme s čerstvými jahodami. Recept je velmi snadný.


  • 4,4

    20×

    4,4 20
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Do větší mísy vyklopíme zakysané smetany a přidáme polotučný tvaroh. Smetanu s tvarohem promícháme a přidáme med podle chuti. Kdo má rád, přidá i trochu vanilkového cukru. Lépe však dort ovoní vydlabaný vanilkový lusk. Smetanovo-tvarohový krém dobře promícháme.

Jahody opláchneme pod tekoucí vodou a odstraníme zelené stopky. Jahody nakrájíme na plátky.

Začneme s přípravou dortu. Celé dno kulaté dortové formy s odnímatelným okrajem vyložíme piškoty. Piškoty pokryjeme vrstvou krému a stěrkou uhladíme. Na krém poklademe plátky jahod. Na řadu přijde opět vrstva piškotů a vrstva krému.
Máme-li vyšší formu, můžeme udělat i třetí vrstvu, v tom případě krémem v jednotlivých vrstvách trochu šetříme, ale i tak je ho dost. Piškotový dort s jahodami dozdobíme plátky jahod, jedlými kvítky a uložíme na noc do lednice, aby pořádně ztuhl.

Na druhý den opatrně odstraníme okraj dortové formy, dort nakrájíme na porce a podáváme.

Piškotový dort se zakysanou smetanou a jahodami je skvělým dezertem pro každou příležitost - dětskou oslavu, narozeniny, ale i jen tak na chuť.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Piškotový dort se zakysanou smetanou a jahodami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.