reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Piškotový dort s mascarpone

Recept na úžasný piškot, který rozhodně doporučuji, už nedělám jiný než tento. Kouzlo krásně nadýchaného a vláčného korpusu je v tom, ušlehat bílky s cukrem, to dá korpusu dokonalou texturu.


  • 3,9

    3,8 7
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Bílky začneme šlehat a jakmile máme bílky lehce vyšlehané, přidáme špetku soli a pomaličku přidáváme cukr a šleháme do té doby, dokud bílek nedrží po namočení prstů špičku vzhůru. Buďte vytrvalí, šlehá se opravdu dlouho. Potom přidáme ostatní ingredience - žloutky, olej a hladkou mouku.

Formu na korpus vymažeme máslem a vysypeme moukou. Korpus pečeme na 180 °C asi 45 minut. Po upečení necháme korpus odstát 10 minut, poté vyjmeme z formy a necháme vychladnout. Zatím vyšleháme šlehačku se ztužovačem a zašleháme mascarpone. Podle chuti krém osladíme cukrem moučka.

Korpus rozkrájíme na pláty a pomažeme krémem. Také můžeme na jedno patro namazat marmeládu nebo krém posypat oříšky. Dort pomažeme nakonec po okraji a okraj obalíme ve strouhaném kokosu. Na vrchní část dortu namažeme krém a necháme zchladnout. Potom poklademe dort ovoce, například jahodami nebo jiným ovocem podle chuti.

Želatinu v sáčku uvaříme podle návodu na balení, ale necháme ji vychladnout, aby nebyla tak horká a dort nepokazila. Jakmile je želatina vlažná, ale dá se s ní natírat, potřeme ovoce želatinou, aby se lesklo.

Piškotový dort s mascarpone servírujeme jako lahodný moučník na sváteční stůl.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Piškotový dort s mascarpone

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.