reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Piškotové univerzální těsto

Sladké, lehké a lahodné. Recept na piškotové těsto.


  • 4,2

    51×

    4,2 51
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 526 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Postup přípravy

Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přilijeme olej a postupně přisypáváme mouku, ne všechnu, abychom měli na smíchání s práškem do pečiva. Přiléváme postupně mléko.

Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto můžeme rozdělit na dvě části a do druhé dát kakao, aby nám vznikl mramorový efekt. Nebo můžeme dát kakao do celé buchty a zalít světlým pudinkem, lze přidat jakékoli ovoce, případně těsto můžeme dát do bábovkové formy.

Piškotové univerzální těsto na plechu pečeme při 150 °C do zlatavé barvy a do doby než se neodlepí od krajů. Bábovku pečeme ze začátku na 200 °C asi 5 - 10 minut a pak stáhneme teplotu na 150 - 155 °C, pečeme, dokud se těsto nelepí na špejli. Bábovku pečeme zhruba 1 hodinu. Během pečení bábovku přikryjeme i alobalem a pod ním pečeme asi 30 minut.

Piškotové univerzální těsto je možné použít na jakýkoliv moučník a obměňovat podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Piškotové univerzální těsto

    Celkový počet komentářů: 27
    • Mischell
      Mischell

      Super recept :-) ještě jsem na to dala pudink

      08.05.2013 19:42:42

    • petrastodulkova
      petrastodulkova

      No, tak jsem čekala lepší výsledek. Korpus nešel vůbec odlepit od pečícího papíru a byl velice "drobivý". Příště je lepší udělat z bílků sníh a ten zpracovat do těsta nakonec. Ale možná raději vyhledám lepší recept, tento mě zklamal.

      17.04.2013 10:08:05

      • kristina
        kristina

        kdyby jste totiž použila místo peícího papíru pouze vymazaný plech másem a vysypaný polohrubou moukou tak by vám těsto šlo krásně odlepit od plechu, ale pokud použijete pečící papír tak je jasné že to jaksi fungovat nebude, ale je to na vás a vá názor ale zkuste to příště bez toho pečícího papíru možná že se to lépe povede

        17.04.2013 17:57:00


      • Jandová
        Jandová

        Ani to Petro nezkoušej. Je to fakt nedobré, že je šizené pozná každý na první ochutnání. Drobivá, přeslazená hmota, která nemá s piškotem nic společného.

        18.04.2013 11:46:07

    • lumik
      lumik

      holky nehádejte se,ale i já mám ráda u receptů správné názvy

      06.04.2013 12:21:48

    • inka
      inka

      Tohle je obyčejná olejová buchta a navíc jen z jednoho vajíčka - to je jako řízek z 100 gr masa a kila strouhanky pro 5 lidí

      27.06.2012 22:12:07

    • majka k
      majka k

      Falešny piškot.

      Toto opravdu není piškotové těsto.jÁ TO DĚLAM TAK KOLIK VAŽÍ VEJCE TOLIK DÁM MOUKY A 5dkg méněcukru.

      25.06.2012 14:46:09

      • kristina
        kristina

        diť je to jedno jestli je pravý nebo ne, jde o to že nám šetří peněženku ;) ale většina to nechápe, proto sem tomu dala piškotové univerzální těsto ;) ale většinou se tady slovíčkaří ;) ale jinak já sem s tímto těstem spokojena doufám, že budou i ostatní co ho zkusí

        25.06.2012 15:18:13

    • alena
      alena

      piškotové univerzální těsto

      1/ piškotové těsto z 1 ks vejce? to vymyslel kdo?
      2/ piškotové těsto se peče rychle!!! jinak je tvrdé na povrchu, vznikne křupavá, nechutná kůrka, protože piškot musí být vláčný, mechový.
      3/ do pravého piškotu nepatří mléko.

      23.06.2012 17:39:28


    Nalezeno receptů: 27

    Přidat příspěvek k receptu Piškotové univerzální těsto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.