reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Piškotové univerzální těsto

Sladké, lehké a lahodné. Recept na piškotové těsto.


  • 4,2

    55×

    4,2 55
  • 30 min

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 800 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 015 hodnocení

10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?

14. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 830 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Postup přípravy

Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přilijeme olej a postupně přisypáváme mouku, ne všechnu, abychom měli na smíchání s práškem do pečiva. Přiléváme postupně mléko.

Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto můžeme rozdělit na dvě části a do druhé dát kakao, aby nám vznikl mramorový efekt. Nebo můžeme dát kakao do celé buchty a zalít světlým pudinkem, lze přidat jakékoli ovoce, případně těsto můžeme dát do bábovkové formy.

Piškotové univerzální těsto na plechu pečeme při 150 °C do zlatavé barvy a do doby než se neodlepí od krajů. Bábovku pečeme ze začátku na 200 °C asi 5 - 10 minut a pak stáhneme teplotu na 150 - 155 °C, pečeme, dokud se těsto nelepí na špejli. Bábovku pečeme zhruba 1 hodinu. Během pečení bábovku přikryjeme i alobalem a pod ním pečeme asi 30 minut.

Piškotové univerzální těsto je možné použít na jakýkoliv moučník a obměňovat podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Piškotové univerzální těsto

    Celkový počet komentářů: 27
    • Mischell
      Mischell

      Super recept :-) ještě jsem na to dala pudink

      08.05.2013 19:42:42

    • petrastodulkova
      petrastodulkova

      No, tak jsem čekala lepší výsledek. Korpus nešel vůbec odlepit od pečícího papíru a byl velice "drobivý". Příště je lepší udělat z bílků sníh a ten zpracovat do těsta nakonec. Ale možná raději vyhledám lepší recept, tento mě zklamal.

      17.04.2013 10:08:05

      • kristina
        kristina

        kdyby jste totiž použila místo peícího papíru pouze vymazaný plech másem a vysypaný polohrubou moukou tak by vám těsto šlo krásně odlepit od plechu, ale pokud použijete pečící papír tak je jasné že to jaksi fungovat nebude, ale je to na vás a vá názor ale zkuste to příště bez toho pečícího papíru možná že se to lépe povede

        17.04.2013 17:57:00


      • Jandová
        Jandová

        Ani to Petro nezkoušej. Je to fakt nedobré, že je šizené pozná každý na první ochutnání. Drobivá, přeslazená hmota, která nemá s piškotem nic společného.

        18.04.2013 11:46:07

    • lumik
      lumik

      holky nehádejte se,ale i já mám ráda u receptů správné názvy

      06.04.2013 12:21:48

    • inka
      inka

      Tohle je obyčejná olejová buchta a navíc jen z jednoho vajíčka - to je jako řízek z 100 gr masa a kila strouhanky pro 5 lidí

      27.06.2012 22:12:07

    • majka k
      majka k

      Falešny piškot.

      Toto opravdu není piškotové těsto.jÁ TO DĚLAM TAK KOLIK VAŽÍ VEJCE TOLIK DÁM MOUKY A 5dkg méněcukru.

      25.06.2012 14:46:09

      • kristina
        kristina

        diť je to jedno jestli je pravý nebo ne, jde o to že nám šetří peněženku ;) ale většina to nechápe, proto sem tomu dala piškotové univerzální těsto ;) ale většinou se tady slovíčkaří ;) ale jinak já sem s tímto těstem spokojena doufám, že budou i ostatní co ho zkusí

        25.06.2012 15:18:13

    • alena
      alena

      piškotové univerzální těsto

      1/ piškotové těsto z 1 ks vejce? to vymyslel kdo?
      2/ piškotové těsto se peče rychle!!! jinak je tvrdé na povrchu, vznikne křupavá, nechutná kůrka, protože piškot musí být vláčný, mechový.
      3/ do pravého piškotu nepatří mléko.

      23.06.2012 17:39:28


    Nalezeno receptů: 27

    Přidat příspěvek k receptu Piškotové univerzální těsto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.