reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Piškotové úlky s likérem

Recept na klasické úlky s likérovou náplní.


  • 3,7

    19×

    3,7 19
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Máslo necháme změknout a v misce ho utřeme s cukrem, likérem, kakaem a nastrouhanými ořechy. Podle hustoty přidáme kondenzované mléko. Hotové "těsto" necháme odpočinout v chladu.

Mezitím si ze změklého másla, cukru a vaječného koňaku vymícháme náplň. Vaječný koňak přidáváme tak, aby nebyla náplň příliš tekutá.

Formičku na úlky vysypeme moučkovým cukrem, vtlačíme do ní část těsta a vytvoříme důlek třeba obrácenou vařečkou. Do důlku pomocí lžičky nebo cukrářského sáčku dáváme náplň, na kterou přitiskneme celý piškot. Takto postupujeme s každým úlkem.

Hotové piškotové úlky s likérem uložíme do krabičky a skladujeme v chladu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Piškotové úlky s likérem

    Celkový počet komentářů: 8
    • Bára
      Bára

      Mam dotaz k receptu. V surovinach nejsou vypsane orechy, ale v postupu nejsou zmineny. Jak je to spravne?

      19.12.2015 05:50:46

    • mamkajarka
      mamkajarka

      Jsem už babička a spostu receptů dělám tak, jak je dělala ještě moje babička. Není to o pokroku, ale o tradici, lásce, vzpomínce. Hlavně v tomto předvánočním čase by měl člověk trochu zpomalit a prožít sváteční atmosféru. Úlky dělám podobně a také u nás chutnají. No a formu od Tescomy vlastním, ale nepoužívám. :-) Jarka

      12.12.2010 16:25:01


    • Michy
      Michy

      Díky za podporu, také si myslím, že recept není o tom, jak je starý a už vůbec ne o formičkách, které se použijí. Různých inovací je spousta, ale každý ať si vybere k čemu se přikloní. Také nesoudím, dokud neupeču, neuvařím, neochutnám. Tak ať nám to jde od ruky a všem přeji krásné Vánoce!!!

      11.12.2010 18:08:11

    • janyna
      janyna

      Plnění úlků

      Plním stejným způsobem jako Míša, jen trochu jinou náplní, ale nemyslím si, že bych byla sto let za opicemi. Novou sadu od Tescomy jsem viděla, ale tuším, že princip plnění bude pořád stejný (Ale je možné, že mi něco uniklo. Viděla jsem příspěvek v Radách ptáka Loskutáka. Pravda, dívala jsem se napůl oka) . Jen je tam inovace ve formě jehlanu na otvor pro náplň a podložka s otvory na vkládání nenaplněných úlků + krabice na skladování. Myslím, že každému vyhovuje jiný pracovní postup, ale výsledek bude stejný. Přeji příjemný předvánoční čas. Jana

      09.12.2010 08:31:19

    • Alena
      Alena

      Plnění vaj. krémem mně připadá jak z roku dva. Neznáte formu na úly i s jehlany? Vyrábí Tescoma a taky prodává. Váš způsob dělaly babičky.

      08.12.2010 08:59:57

      • Michy
        Michy

        Díky za názor

        Já si s radostí budu dělat tyto úlky "z roku dva", když nám chutnají. Stále se prodávají i tyto klasické, někdo zřejmě musí být moderní v každém směru. Já ne. Pěkné Vánoce.

        08.12.2010 15:14:43

    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Piškotové úlky s likérem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.