reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Piškotové těsto

Piškotové těsto

Začínáte s vařením a pečením? Tak tady je jeden ze základních receptů na piškotové těsto.


  • 3,1

    1 106×

    3 1106
  • 20 min

  • 23×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

6165 kJ / 1472,7 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 540 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dáme do misky a metlou nebo šlehačem je našleháme s polovinou cukru do husté pěny.

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbylý cukr a ušleháme dohusta. Do žloutkové pěny zamícháme část tuhého sněhu. Zlehka zamícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec zbylý sníh.

Piškotové těsto pečeme v předehřáté troubě, obvykle na 170 °C.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Piškotové těsto

    Celkový počet komentářů: 59
    • iwuli
      iwuli

      Komentář k receptu Piškotové těsto

      Za mě nejlepší napoprvé a hned se povedl:) mnohem lepsi testo než bublanina tenhle koláček zmizel hned piskotovy korpus jsem nechala v lednici protoze sem tam mela tvaroh a i treti den výborný doporučuji delala sem bdz kypřícího prášku

      04.08.2016 16:18:20

    • PeM
      PeM

      Výborný recept!!!

      Výborný recept!!!!

      11.03.2015 14:29:13

    • lenka
      lenka

      piskot od babicky

      Děvčata. já mám recept od babičky skvěly na každé vejce 5dkg polohr. mouky 5dkg písek cukr .bílky s polovinou cukru ušlehat žloutky cukr druhá polovina ušlehat ale s vařici vodou na každé vejce dvě lžice .Musí se pracovat se šlehačem a rychle vznikne krásná pěna to společné s ušlehanými bílky zlehka přimícháváme do mouky,na vymazaný vysypaný pekáč nalijeme a pečeme na 120 ve vyhřáté troubé,během pečení piškotu by se neměla otevírat trouba, hrozi spadnutí těsta.Da se velice jednoduše poznat,kdy je hotov,začne vonět.zkontrolovat špejličkou ,pokud se nelepí je hotovo.Vláčný a výborný.tento piškot peču i na dorty.hodně prima pečení Vám přeji

      26.09.2014 18:46:39


    • Veronika
      Veronika

      Komentář k receptu Piškotové těsto

      Taky jsem dělala podle receptu... A prd.. i když mě se piškot povede málo kdy... Udělám z té placičky roládu :-)

      26.09.2014 14:24:47

    • Judit
      Judit

      Komentář k receptu Piškotové těsto

      Piškot je výborný a žádnou tekutinu nepotřebuje, je vláčný několik dní, jen přidávám celý sáček kypřicího prášku místo lžičky :)

      03.09.2014 09:11:38

    • Domis
      Domis

      Komentář k receptu Piškotové těsto

      Výborné . Žádným olejem ani tekutinou bych to nekazila .

      21.04.2014 17:16:26

    • Hanina
      Hanina

      Dobrý den, myslíte, že je dobrý nápad těsto rozlít do košíčku na muffiny? :)

      15.10.2013 18:22:48

    • Radka
      Radka

      ten olej co sem matně četla, sestra ho také používá jen že zvláční těsto prý... někdo přidává někdo ne.. ale aby se tu člověk hádal... přijde mi to směšné...

      09.09.2013 17:37:26

    • jarda
      jarda

      Jde to i bez prášku do pečiva

      je to správně ale ten prášek tam být nemusí, jde to v pohodě bez něj, stejně tak jako to jde i z hladké mouky...připomenout že bílky šlehat opatrně v čisté nádobě nejdříve chvíli samotné a až pak přidat cukr

      12.08.2013 19:50:42

    • Anna pekařka
      Anna pekařka

      Komentář k receptu Piškotové těsto

      a co nějaká tekutina? nechybí tam? :)

      06.06.2013 14:33:23


    Nalezeno receptů: 59
    |< << 123456 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Piškotové těsto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.