reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

Energetická hodnota

6165 kJ / 1472,7 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dáme do misky a metlou nebo šlehačem je našleháme s polovinou cukru do husté pěny.

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbylý cukr a ušleháme dohusta. Do žloutkové pěny zamícháme část tuhého sněhu. Zlehka zamícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec zbylý sníh.

Piškotové těsto pečeme v předehřáté troubě, obvykle na 170 °C.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Piškotové těsto

Celkový počet komentářů: 59
  • iwuli
    iwuli

    Komentář k receptu Piškotové těsto

    Za mě nejlepší napoprvé a hned se povedl:) mnohem lepsi testo než bublanina tenhle koláček zmizel hned piskotovy korpus jsem nechala v lednici protoze sem tam mela tvaroh a i treti den výborný doporučuji delala sem bdz kypřícího prášku

    04.08.2016 16:18:20

  • PeM
    PeM

    Výborný recept!!!

    Výborný recept!!!!

    11.03.2015 14:29:13

  • lenka
    lenka

    piskot od babicky

    Děvčata. já mám recept od babičky skvěly na každé vejce 5dkg polohr. mouky 5dkg písek cukr .bílky s polovinou cukru ušlehat žloutky cukr druhá polovina ušlehat ale s vařici vodou na každé vejce dvě lžice .Musí se pracovat se šlehačem a rychle vznikne krásná pěna to společné s ušlehanými bílky zlehka přimícháváme do mouky,na vymazaný vysypaný pekáč nalijeme a pečeme na 120 ve vyhřáté troubé,během pečení piškotu by se neměla otevírat trouba, hrozi spadnutí těsta.Da se velice jednoduše poznat,kdy je hotov,začne vonět.zkontrolovat špejličkou ,pokud se nelepí je hotovo.Vláčný a výborný.tento piškot peču i na dorty.hodně prima pečení Vám přeji

    26.09.2014 18:46:39

  • Veronika
    Veronika

    Komentář k receptu Piškotové těsto

    Taky jsem dělala podle receptu... A prd.. i když mě se piškot povede málo kdy... Udělám z té placičky roládu :-)

    26.09.2014 14:24:47

  • Judit
    Judit

    Komentář k receptu Piškotové těsto

    Piškot je výborný a žádnou tekutinu nepotřebuje, je vláčný několik dní, jen přidávám celý sáček kypřicího prášku místo lžičky :)

    03.09.2014 09:11:38

  • Domis
    Domis

    Komentář k receptu Piškotové těsto

    Výborné . Žádným olejem ani tekutinou bych to nekazila .

    21.04.2014 17:16:26

  • Hanina
    Hanina

    Dobrý den, myslíte, že je dobrý nápad těsto rozlít do košíčku na muffiny? :)

    15.10.2013 18:22:48

  • Radka
    Radka

    ten olej co sem matně četla, sestra ho také používá jen že zvláční těsto prý... někdo přidává někdo ne.. ale aby se tu člověk hádal... přijde mi to směšné...

    09.09.2013 17:37:26

  • jarda
    jarda

    Jde to i bez prášku do pečiva

    je to správně ale ten prášek tam být nemusí, jde to v pohodě bez něj, stejně tak jako to jde i z hladké mouky...připomenout že bílky šlehat opatrně v čisté nádobě nejdříve chvíli samotné a až pak přidat cukr

    12.08.2013 19:50:42

  • Anna pekařka
    Anna pekařka

    Komentář k receptu Piškotové těsto

    a co nějaká tekutina? nechybí tam? :)

    06.06.2013 14:33:23

Nalezeno receptů: 59
|< << 123456 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Piškotové těsto

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.