reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Piškotové srdce

Sváteční dort ve tvaru srdce, který se hodí nejen pro zamilované.


  • 2,3

    2,3 3
  • 1 h 30 min

Ingredience

náplň

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1474 kJ / 352,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Žloutky opatrně oddělíme od bílků a utřeme s cukrem a ořechy. Přidáme mouku prosátou s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do těsta. Formu ve tvaru srdce vytřeme tukem (sádlem), vysypeme strouhankou a naplníme těstem. Pečeme při 170st.C asi 45 min (kontrolujeme špejlí, zda se nelepí).

Připravíme si náplň. Kaše k nastavení krému: 100 g másla a 30 g hladké mouky ze kterých uděláme světlou jíšku, zalijeme asi 1/4 l mléka, mícháme na ohni do zhoustnutí hladké kaše. Po zchladnutí na teplotu připraveného másla utřeme s 400 g másla, přidáme slazené kondenzované zkaramelizované mléko, vše spojíme do hladkého krému.

Upečený korpus piškotového srdce po vychladnutí uvolníme z formy a rozkrojíme podélně na tři pláty. Spodní plát potřeme džemem (rybíz, višně...), pak částí krému, přiložíme druhý plát , pokapeme rumem, opět potřeme džemem a krémem, položíme navrch poslední plát, pomažeme boky srdce. Vrchní stranu polijeme čokoládovou polevou, rozetřeme.

Kraj piškotového srdce politého polevou ozdobíme zbylým krémem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Piškotové srdce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.