reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Piškotová roláda s mandlovým krémem

Recept na nepečený dezert ke kávě s mandlovým krémem a mandlovou krustou.


  • 4,4

    4,4 7
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Formu srnčí hřbet nejdříve vymažeme máslem nebo jiným tukem. Piškoty rozložíme třeba na alobal a pokapeme šťávou z kompotu.

Krém vyšleháme z povoleného másla, moučkového cukru, mletých mandlí, žloutků, rumu a sunarky.

Krupicový cukr zahřejeme na pánvi, dokud se nerozpustí a nezkaramelizuje. Pak rozředíme smetanou a necháme provařit a mírně vychladnout.

Na dno a strany formy vyložíme cukrářské piškoty a naneseme asi polovinu mandlového krému, zasypeme rozinkami, které jsme předem naložili do rumu. Dáme zbytek krému a celý srnčí hřbet pokryjeme jakoby do zakulacené stříšky piškoty. Horní piškoty potřeme smetanovým karamelem a zasypeme mletými mandlemi.

Piškotovou roládu s mandlovým krémem necháme před krájením a podáváním několik hodit v lednici, aby dobře zatuhla.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Piškotová roláda s mandlovým krémem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.