reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Piškotová roláda s krémem

Recept na piškotový moučník s karamelovo-griotkovým krémem a višněmi.


  • 4,5

    23×

    4,4 23
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Slazené mléko Salko necháme vařit v konzervě alespoň 2 hodiny. Potom ji necháme zcela vychladnout. Višně necháme okapat a několik kousků odložíme stranou na zdobení. Zbývající višně vypeckujeme. Hořkou čokoládu nastrouháme nahrubo. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Hlubší plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 180 °C.

Připravíme si těsto na piškotovou roládu. Mouku prosejeme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky spolu s polovinou cukru a citronovou šťávou utřeme v hladký hustý krém. Z bílků a zbývajícího cukru připravíme tuhý sníh, do kterého postupně vmícháme utřené žloutky a prosátou mouku. Vzniklé těsto stejnoměrně rozetřeme na plech a pečeme 5 - 8 minut v předehřáté troubě dorůžova. Upečený plát těsta vyklopíme na vlhkou utěrku, pomocí které těsto stočíme do rolády a necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme krém. Změklé máslo nakrájíme na kostičky. Zkaramelizované mléko Salko vložíme do mísy a za stálého šlehání postupně přimícháváme kousky másla a griotku.

Vychladlý plát piškotového těsta rozvineme, potřeme krémem a poklademe vypeckovanými višněmi. Opět stočíme do rolády, potřeme zbývajícím krémem a posypeme strouhanou čokoládou. Ozdobíme višněmi a necháme v chladu ztuhnout.

Piškotovou roládu s karamelovo-griotkovým krémem, višněmi a čokoládou podáváme ke kávě a čaji.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Piškotová roláda s krémem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.