reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Piškotová roláda s broskvemi a kokosovým krémem

Vláčná roláda s jemnou kokosovou náplní a kousky broskve. Vyzkoušejte zajímavý recept na jedinečný kokosový zákusek.


  • 3,9

    3,8 7
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na obalení

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Postup přípravy

Oddělíme žloutky od bílků a bílky si vyšleháme se špetkou soli do hustého sněhu. V jiné misce si vyšleháme žloutky s cukrem a pomalu přidáváme prosátou mouku. Do této hmoty opatrně zamícháme připravený sníh a těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.

Těsto pečeme v předehřáté troubě při 220 °C přibližně 5 - 10 minut. Těsto musí být lehce růžové, budeme-li péct příliš dozlatova, plát se při rolování zlomí. Po vyjmutí z trouby placku smotáme i s pečícím papírem. Po chvíli opět rozmotáme, odejmeme pečící papír a necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme krém. V malém kastrolu krátce svaříme smetanu ke šlehání, strouhaný kokos a cukr. Tuto směs necháme chvíli zchladnout a poté zamícháme do másla a vyšleháme krém. Je-li krém moc řídký, necháme ještě ztuhnout v lednici.

Placku potřeme 3/4 připraveného krému a poklademe broskve bez slupky pokrájené na malé kousky. Srolujeme, zbytkem krému pomažeme roládu z vrchu a posypeme strouhaným kokosem. Broskve lze nahradit ovocem stejného typu - meruňkami, švestkami nebo dokonce i mangem.

Piškotovou roládu s broskvemi a kokosovým krémem nakrájíme a servírujeme na talířcích jako jemný sladký zákusek.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Piškotová roláda s broskvemi a kokosovým krémem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.