reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

6734 kJ / 1608,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 655 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Postup přípravy

Z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně přidáváme po lžících cukr, dokud hmota není tuhá. Dále přidáme žloutky a promícháme. Potom postupně přilijeme horkou vodu a nakonec lehce vmícháme hrubou mouku s kypřícím práškem.

Těsto přendáme do dortové formy, kterou vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo vyložíme pečícím papírem. Piškot dáme péct do předehřáté trouby a upečeme ho dozlatova.

Piškot Dáša po vychladnutí můžeme dozdobit podle chuti různými krémy či polevami, potom piškot nakrájíme a podáváme jako chutný vláčný moučník. Piškot můžeme připravit v různých chuťových obměnách, například kokosový piškot - 10 dkg mouky a 6 dkg strouhaného kokosu nebo ořechový piškot - 10 dkg mouky a 6 dkg mletých ořechů.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Piškot Dáša

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.