reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pirohy se zelnou náplní

Recept na dobrou chuťovku. Jedná se o slaný koláč pečený na plechu. Pirohy se mohou plnit i jednotlivě (podobně jako naše buchty), ale tato verze je rychlejší a snadnější.


  • 4,7

    159×

    4,6 159
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti



Postup přípravy

Uzené maso si předem uvaříme (uzené koleno, bůček).

Polohrubou mouku vsypeme do mísy, uprostřed vyhloubíme důlek, do něj vsypeme špetku cukru, rozdrobíme droždí a přidáme žloutek, vlažné mléko a zamícháme. Mouku osolíme, přidáme olej a zaděláme vláčné těsto jako na buchty. Přikryté těsto necháme vykynout.

Mezitím zelí nakrájíme na velikost flíčků (asi 1 x 1 cm) a spaříme vařící vodou. Pak je podusíme na sádle podlité troškou mléka, osolíme, opepříme a vzniklou šťávu necháme zcela vysmahnout. Uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky a promícháme se zelím. Necháme zchladnout.

Vykynuté těsto rozpůlíme a vyválíme dvě placky asi 3 cm hrubé (podle velikosti plechu). Jednu dáme na olejem vymazaný plech, rozetřeme náplň, přikryjeme druhým plátem těsta, potřeme rozšlehaným vejcem a propícháme vidličkou.

Slaný koláč (pirohy) se zelenou náplní upečeme v předehřáté troubě. Upečený slaný koláč nakrájíme na kostky a podáváme s čajem. Na Ukrajině zelné pirohy přikusují i k dušené zelenině.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pirohy se zelnou náplní

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.