reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pilaf se šafránem

Rýžová směs vhodná jako příloha k masu i samotné hlavní jídlo. 4 až 6 porcí.


  • 3,0

    813×

    2,9 813
  • 1 h 15 min

Postup přípravy

Nejdříve opečeme šafrán za stálého míchání na pánvi na středně silném ohni asi 2 minuty. Jakmile začne vonět, vysypeme ho na talíř.


Vroucí vodu nalijeme do konvičky, vmícháme do ní šafrán a lžičku soli a odložíme nejméně na půl hodiny. Na pánvi pak rozehřejeme máslo a olej. Přidáme cibuli a za stálého míchání ji opékáme asi 5 minut.


Do cibule vmícháme piniové oříšky a opečeme je dozlatova. Nesmějí se spálit. Do směsi přidáme rýži a mícháme asi minutu, potom přidáme rozinky, kardamom a hřebíček. Přilijeme vodu obarvenou šafránem a přivedeme k varu. Pánev pak přikryjeme a rýži zvolna vaříme asi 15 minut.


Pánev odstavíme a rýži necháme ještě 5 minut přikrytou. Potom pokličku odstraníme a zkontrolujeme, zda je rýže měkká a zda se všechna tekutina vstřebala. Na povrchu rýže se objeví drobné prolákliny.


Rýži načechráme vidličkou, osolíme a opepříme, posypeme bylinkami a podáváme.

Zdroj: Slovart.cz

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pilaf se šafránem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Oli
      Oli

      Recept se mi nelíbí

      Množství safranu - to je příliš

      01.01.2018 19:34:26

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pilaf se šafránem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.