reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní zeleninové chutney

Chuťově výrazná směs zeleniny, která je tepelně zpracovaná, ochucená a částečně rozmixovaná. Recept na pikantní přílohu k různým pokrmům.


  • 4,4

    4,4 7
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 731 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Postup přípravy

Lilek nameleme, cibule nakrájíme na jemno a česnek utřeme. Kapie a obyčejné barevné papriky nakrájíme na menší kousky (2 x 2 nebo 2 x 1 cm). Rajčata pokrájíme na menší kousky a vyjadřincujeme. Feferonky nasekáme nadrobno. Pro vyloženě pálivou směs použijeme 1 kg slovenských pálivých paprik místo těch obyčejných barevných.

Do většího hrnce nalijeme olivový a slunečnicový olej a na nich 5 minut podusíme lilek. Přidáme nakrájenou cibuli, kapii a papriku. Dále přidáme veškeré koření, sůl, rozsekané feferonky a dusíme dalších 20 minut.

Po uplynutí tohoto času vmícháme do směsi pokrájená rajčata, cukr s rozetřeným česnekem a odkryté mícháme ještě 5 minut. Poté tyčovým mixérem směs částečně promixujeme, ale ne na kaši!

Horkou směs plníme do skleniček, které ihned uzavíráme a stavíme vychladnout víčkem dolů. Směs by měla být lehce nasládlé česnekem navinulé pikantní chuti.
Chutney uchováváme v chladničce nebo pro dlouhý čas při normální teplotě. Pikantní chutney můžeme sterilovat 10 minut při 90 °C.

Pikantní zeleninové chutney lze použít k dochucení gulášů a různých omáček, pro výrobu masových směsí, přímo na topinku nebo jako směs s brambory či na těstoviny.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní zeleninové chutney

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.