reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní zelené fazolky

Pikantní fazolky se slaninou, sojovkou, vermutem a zapečené se sýrem. Vhodné , jak jsem se přesvědčila, i pro ty, kteří zeleninu zrovna nemusí.


  • 4,0

    15×

    4 15
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Zelené fazolky očistíme, větší pokrájíme a vložíme do slané vroucí vody. Pro osolení dáme do vody lžíci soli.Vaříme je skoro doměkka.

Mezitím si na oleji osmahneme na proužky nakrájenou anglickou slaninu. Občas dávám polovinu šunky nebo kladenky a přidáme uvařené fazolky. Přidáme mletý zázvor, mletý pepř a osolíme. Používám místo soli harmonii chuti. Dále přidáme sójovou omáčku a vermut. Pikantní zelené fazolky necháme krátce přejít varem, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby, až sýr zezlátne.

Pikantní zelené fazolky podáváme s vařenými brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pikantní zelené fazolky

    Celkový počet komentářů: 3
    • BBartoš
      BBartoš

      to není čína

      prosím vás, nevydávejte tyto recepty za čínské, jenom snad proto, že se přidává sojová omáčka. Číňané vůbec neznají použití sýru. Nevím, odkud pocházejí ty zvrhlosti, ale kung pao s tatarkou z četných českých restaurací je ze stejného kadlubu. Je to totéž, jako bychom si do bramboračky lili Heinzův kečup.

      13.08.2010 21:34:39

    • Phormacek
      Phormacek

      nevim jestli to byl omyl, ale nekdo se musel pekelne splest, kdyz dal toto jidlo do cinske kuchyne..fuj stydim se za vas....zadne kucharske umeni jen prosty blaf..

      15.01.2010 14:17:18



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní zelené fazolky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.