Pikantní žebírka v marinádě

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 210x
Recept na pečená žebra s medovou příchutí.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Tmavý tekutý med, vymačkanou šťávu z citronu, sojovou omáčku, hořčici, pepř a sůl důkladně promícháme.

Vepřová žebírka potřeme ze všech stran marinádou a necháme je v míse ze zbytkem směsi marinovat alespoň 2 hodiny.

Troubu rozehřejeme a žebírka pečeme na 190 °C do křupava za občasného potírání zbylou marinádou.

Pikantní žebírka v marinádě podáváme s čerstvým krajícem chleba a sklenkou vychlazeného piva.

Samman autor receptu:

Pikantní žebírka v marinádě

Počet přidaných receptů: 929

Ingredience

na porce
4,6
skvělý recept
11 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pikantní žebírka v marinádě

Přidat příspěvek k receptu Pikantní žebírka v marinádě
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept