Pikantní zapečený hermelín s bramborem a zeleninou

25 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2730x
Recept na delikátně zapečený hermelín podávaný s bramborami a pikantní zeleninovo-houbovou směsi.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Pálivou papričku nakrájíme na jemno. Zelenou papriku očistíme a nakrájíme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na kusy.

Hermelín položíme na alobal a na spodek dáme trochu olivového oleje a trochu soli. Na hermelín položíme plátky žampionu (1 žampion na 2 hermelíny), nakrájenou cibuli, špetku nakrájené ostré papričky a polijeme trochou olivového oleje, opět trochu osolíme a opepříme. Směs posypeme kořením podle chuti, například bazalkou a grilovacím kořením.

Alobal zaděláme a dáme na gril, případně do trouby. Mezitím brambory povaříme do změknutí a připravíme zeleninovou přílohu podle chuti. Rozehřejeme pánev, přilijeme olivový olej, vložíme nakrájenou cibuli spolu se zbytkem ostré papričky. Když je cibule napůl dozlatova, přidáme nakrájenou zelenou papriku.

Po chvíli přidáme i žampiony a poté přidáváme nakrájený česnek. Až žampiony vypadají, že brzy budou - začnou tmavnout, přidáme olivový olej, sůl, koření (například bazalku, mletý černý pepř) a promícháváme. Jakmile je hotovo, servírujeme spolu se zapečeným hermelínem a bramborami.

Pikantní zapečený hermelín s bramborem a zeleninou podáváme jako chutný oběd nebo večeři.

autor receptu:

Pikantní zapečený hermelín s bramborem a zeleninou

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce
4
skvělý recept
17 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pikantní zapečený hermelín s bramborem a zeleninou

Přidat příspěvek k receptu Pikantní zapečený hermelín s bramborem a zeleninou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept