reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní vepřový bůček s pečenými brambory

Kdo by neměl rád kus pikantního šťavnatého pečeného bůčku s chutnou přílohou? Vyzkoušejte tento recept a můžete posoudit sami.


  • 3,3

    16×

    3,2 16
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 700 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 934 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 674 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 753 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 740 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 627 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Postup přípravy

Den před přípravou koupíme pořádný kus pěkně prorostlého bůčku, omyjeme ho, osušíme a kůži nakrojíme ostrým nožem na kostky o straně asi 1 cm. Bůček pořádně osolíme z každé strany, prošpikujeme hojně stroužky česneku, dáme do pekáče, přikryjeme pokličkou a odložíme na 12 hodin odpočívat do chladničky, nejlépe přes noc.

Ráno bůček vybereme z chladničky, z každé strany potřeme pálivým paprikovým krémem Erős Pista, recept zde. Bůček poté posypeme celým kmínem, dáme ho kůží dolů do pekáče s několika lžicemi domácího vepřového sádla, podlijeme trochou horké vody a pekáč přikryjeme alobalem

Bůček vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme při této teplotě asi 35 minut, potom bůček obrátíme kůží nahoru a pečeme dalších 35 minut za přelévání chutným výpekem, podle potřeby podlijeme malým množstvím horké vody. Mezitím očistíme brambory a pokrájíme je na menší kusy. Cibuli očistíme a pokrájíme na kolečka.

Po uvedené době odstraníme alobal, k bůčku přidáme brambory a cibuli, zvýšíme teplotu na 200 °C a za častého přelévání výpekem všechno spolu dopékáme, dokud kůžička na bůčku nebude pěkně do červeno-hněda a krásně křupavá.

Upečený bůček vyndáme na desku, přikryjeme alobalem a necháme 20 minut odpočívat, aby se uvnitř rozložily a ustálily všechny šťávy, potom bůček pokrájíme na porce.

Pikantní vepřový bůček servírujeme horký spolu s upečenými brambory a cibulí a podléváme chutným výpekem. Přílohy mohou být různé podle naší chuti a výběru.

Upečený bůček má vynikající pikantní chuť a je krásně voňavý po česneku. Na povrchu má perfektně vypečenou křupavou kůžičku a pod ní velmi lahodné šťavnaté a měkké maso.

Pikantní vepřový bůček s pečenými brambory můžeme podávat i za studena s dobrým čerstvě upečeným domácím chlebem a domácími nakládanými sladko-kyselými okurkami, eventuálně kvašáky, domácím kvašeným sudovým zelím nebo sezonní zeleninou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní vepřový bůček s pečenými brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.