reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní vepřové řízky s pivním sosem

Recept na dobré vepřové řízky s křenem a hořčicí, které nakonec přeléváme pivním sosem.


  • 5,0

    5 8
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

na potření

omáčka

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 591 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Postup přípravy

Hořčici promícháme v misce s křenem ze skleničky. Čisté osušené tenké vepřové řízky (125 g) naklepeme. Řízky osolíme a opepříme. Jednu stranu řízku potřeme křenovou hořčicí a potřenou stranou je vložíme do mouky. Potřeme druhou stranu, řízek opět položíme do mouky a přebytečnou mouku oklepeme.

Vepřové řízky usmažíme dozlatova v připraveném rozehřátém oleji z obou stran. Řízky uložíme na sací kartu, ať je zbaví zbytečného oleje.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli osmažíme do tmavší barvy a zalijeme pivem. Společně povaříme asi 5 minut. Sos dochutíme kmínem, pepřem a novým kořením.

Pikantní vepřové řízky uložíme na talíře, přelijeme sosem a podáváme podle chuti s bramborovou přílohou k obědu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pikantní vepřové řízky s pivním sosem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Kateřina
      Kateřina

      Recept je dobrý, lehce nahořklá chuť šťávy vyvažuje smažené jídlo. Měla jsem trochu problém to obalit, protože když jsem dala více hořčice, špatně se to obalovalo a směs prosakovala. Nakonec jsem dávala méně hořčice a obalovala jsem těsně před smažením. Připravila jsem se tím ale o výraznější chuť křenu s hořčicí. Podávala jsem s pečenými brambory,

      12.03.2016 12:24:59


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní vepřové řízky s pivním sosem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.