reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pikantní vepřové plátky se smetanovou omáčkou

Plátky vepřového masa z kotletek bez kosti připravujeme s kořenovou zeleninou, žampiony, mletou sladkou paprikou a feferonkami na smetaně.


  • 4,5

    31×

    4,4 31
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

zálivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, celer, petržel očistíme a nastrouháme najemno. Feferonky a kapary necháme okapat a jemně usekáme. Žampiony očistíme a nakrájíme na nudličky. Ze smetany a mouky si připravíme zálivku.

Na másle necháme zesklovatět cibulku, vmícháme sladkou papriku a žampiony. Krátce orestujeme a vložíme plátky masa, které zvolna opečeme z obou stran. Vše podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou, přibližně 20 minut, téměř doměkka.

Potom vmícháme nastrouhanou kořenovou zeleninu, pokrájené feferonky, kapary a dusíme ještě asi 15 minut. Měkké maso vyjmeme a omáčku zahustíme zálivkou ze smetany a mouky. Maso vrátíme do omáčky a podle potřeby prohřejeme a dochutíme.

Pikantní vepřové plátky se smetanovou omáčkou podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pikantní vepřové plátky se smetanovou omáčkou

    Celkový počet komentářů: 2

    • Sandra
      Sandra

      Vyborne dnes jsem to udelala poprve a velmi nam to chutnalo..urcite recept budeme opakova nekolikrat!

      14.12.2012 14:10:42


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní vepřové plátky se smetanovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.