reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní vepřové plátky se smetanovou omáčkou

Plátky vepřového masa z kotletek bez kosti připravujeme s kořenovou zeleninou, žampiony, mletou sladkou paprikou a feferonkami na smetaně.


  • 4,5

    30×

    4,4 30
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

zálivka



Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, celer, petržel očistíme a nastrouháme najemno. Feferonky a kapary necháme okapat a jemně usekáme. Žampiony očistíme a nakrájíme na nudličky. Ze smetany a mouky si připravíme zálivku.

Na másle necháme zesklovatět cibulku, vmícháme sladkou papriku a žampiony. Krátce orestujeme a vložíme plátky masa, které zvolna opečeme z obou stran. Vše podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou, přibližně 20 minut, téměř doměkka.

Potom vmícháme nastrouhanou kořenovou zeleninu, pokrájené feferonky, kapary a dusíme ještě asi 15 minut. Měkké maso vyjmeme a omáčku zahustíme zálivkou ze smetany a mouky. Maso vrátíme do omáčky a podle potřeby prohřejeme a dochutíme.

Pikantní vepřové plátky se smetanovou omáčkou podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pikantní vepřové plátky se smetanovou omáčkou

    Celkový počet komentářů: 2

    • Sandra
      Sandra

      Vyborne dnes jsem to udelala poprve a velmi nam to chutnalo..urcite recept budeme opakova nekolikrat!

      14.12.2012 14:10:42

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní vepřové plátky se smetanovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.