Nenáročná úprava vepřového masa. Recept i pro kuchaře začátečníky.
2 lžíce | olej |
1 lžíce | solamyl |
1 ks | cibule |
0.3 lžičky | mletý bílý pepř |
0.3 lžičky | chilli koření |
1 ks | paprika žlutá |
0.3 lžičky | mletý kmín |
500 g | vepřová kýta |
2 lžíce | sádlo vepřové |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
příloha | |
4 porce | rýže |
Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Dáme do misky, dobře promícháme s olejem, solamylem a veškerým kořením. Připravíme si zeleninu. Papriku omyjeme a nakrájíme také na nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Na pánvi rozpustíme vepřové sádlo a na něm zesklovatíme cibulku. Pak přidáme papriku a minutu společně opékáme. Na tento základ opatrně vlijeme masovou směs a restujeme za stálého míchání asi 5 minut. Podle chuti osolíme. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Pikantní vepřové nudličky s rýží podáváme s vařenou rýží.
Videorecept: Kořeněné vepřové plátky v křupavé krustě
Masová chuťovka pro každou oslavu, ale i jen tak k víkendovému posezení s rodinou a přáteli. Vepřové plátky obalované v kefíru a strouhance z žitného chleba, smažené a podávané s dipem a čerstvou zeleninou. Ty musíte vyzkoušet!
autor Konvalinka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena