reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní vepřová pečeně

Vepřová pečeně špikovaná párkem a kysanou okurkou dušená v pikantní omáčce


  • 3,7

    19×

    3,7 19
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Postup přípravy

Vepřovou pečeni vykostíme, protáhneme párkem, nejlépe debrecínským a kysanou okurkou tak, aby na řezu vynikla mozaika. Poté ji nesolenou se všech stran opečeme dozlatova na oleji a na chvíli odložíme na talíř.

Na výpeku osmažíme sekanou cibuli, česnek nakrájený na plátky a drcené či mleté zbylé koření. Po chvíli přidáme odložené maso, podlijeme vínem nebo vývarem. Vše osolíme, přidáme med nebo melasu a dusíme doměkka. Před dokončením vložíme natvrdo uvařená a pokrájená vejce a vmícháme kysanou smetanu. Vše již jen prohřejeme. Dobu dušení podstatně zkrátíme přípravou v tlakovém hrnci.

Pikantní vepřovou pečeni podáváme s rýží nebo vařenými brambory.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pikantní vepřová pečeně

    Celkový počet komentářů: 1

    • Venda Špenda
      Venda Špenda

      nečekaně chutné

      sice jsem nedala med a skořici,přesto vynikající

      10.05.2015 12:08:34

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní vepřová pečeně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.