Plátky uvařených vajec v omáčce z cibulky, petrželky, smetany a sardelové pasty.
sůl | |
4 ks | vejce |
50 g | máslo |
petrželka | |
1 ks | cibule |
1 lžička | hladká mouka |
100 ml | zakysaná smetana |
citronová šťáva | |
sardelová pasta | |
mletý černý pepř |
Vejce uvaříme natvrdo. Petrželku a cibuli očistíme a nasekáme najemno. Do zakysané smetany přimícháme mouku, sardelovou pastu a citronovou šťávu.
Na másle zpěníme cibuli a petrželku. Pak ji zalijeme zakysanou smetanou. Podle chuti směs opepříme, případně i osolíme.
Uvařená vejce zchladíme a oloupeme. Nakrájíme je na kolečka, přidáme do omáčky a necháme prohřát.
Podáváme s pečivem.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena