reklama
hledat uživatel
       

Pikantní utopenci

Utopence, které jsem hrozně ráda připravovala v jedné restauraci. Vždycky se po nich jen zapráší.


  • 4,1

    372×

    4 372
  • 1 hod

  • 27×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nálev



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 694 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 669 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 747 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 736 hodnocení

Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou

26. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 619 hodnocení

Děti v kuchyni: Nezapomínejte na jejich bezpečnost

25. 3. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme nálev. Vodu s octem, kořením a cukrem svaříme a necháme 5 minut vařit na mírném ohni. Nálev necháme vychladit. Pětilitrovou sklenici z okurek omyjeme. Zelí si otevřeme.

Mezitím si oloupeme cibule a nakrájíme na tenká kolečka. Klidně můžeme použít i kuchyňského robota. Všechny párky oloupeme a podélně v nich v polovině nařízneme otvor. Otvor otevřeme a naplníme kolečky cibule.

Dno sklenice pokryjeme cibulí a přidáme trochu kysaného zelí. Pak na něj rozložíme 3 naplněné párky. Mám vyzkoušené, že se vejdou 3, takže se musí trochu zmáčknout, ale ne roztrhnout. Na párky dáme opět vrstvu cibule, zelí a taky přidáme kapii. Opět dáme vrstvu párků, cibule, zelí a papriky. Pokračujeme do vyčerpání párků. Poslední vrstvou je cibule se zelím a paprikou.

Vychladlý nálev scedíme a zalijeme jím připravenou sklenici. Necháme obsah sklenice sednout, a pak do ní dolijeme zase část nálevu, aby bylo vše pečlivě ponořené. Zbytek nálevu můžeme použít nebo skladovat.

Utopenci potřebují aspoň týden, aby byli správně uleželí. Po třech dnech se už ale dají jíst taky, ale není to ono. Kdo chce, může jednotlivé vrstvy prokládat feferonkami. Budou pikantnější.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pikantní utopenci

    Celkový počet komentářů: 50
    • Jarous
      Jarous

      Děkuji autorce za naprosto vynikající recept....opravdu jsem lepší nenašel.
      Já jsem obvykle v kuchyni nešikovný, ale tzhle se mi opravdu vyvedly...dokonce kamoši, kteří jsou obvykle hooodně kritičtí tentokráte naprosto mlčeli, jen mlaskali, největší brblal dokonce požadal o recept...což považuji, u něho, za nejvyšší možný stupeň pochvaly.
      Dnes jdu na ty utopence znova...jen jich naložím více.

      27.04.2011 13:27:31

    • neligrej
      neligrej

      Dnes se na ně chystám,nálev se chladí,mám zakoupené klausovky,tak jsem zvědavá jestli,budou taká tak dobré jako špekáčky.Ale když se má šetřit?

      04.02.2011 06:54:32

      • Pajazl73
        Pajazl73

        Ať šetří ti nahoře.-)

        No já tam (když vyjím špekáčky( což nikdy dlouho netrvá :-) tak dávám obyč kuřecí párky z Penny a vynikající nechávám cca 3-7dní jak je chuť

        04.02.2011 17:33:25


      • neligrej
        neligrej

        Povedlo se a jsou pryč

        03.03.2011 10:48:16

    • Pajazl73
      Pajazl73

      Jen se po nich zaprášilo doporučuji špekáčky z Glóbusu je to snima uplňe mńam

      23.01.2011 07:29:55

    • Loyssa
      Loyssa

      Cibuli jsem nakrájel v robotovi, a pak se divil, proč je to hořký.

      17.08.2010 22:31:21

    • sagatova.lucie
      sagatova.lucie

      super utopenci - dobrou chut....mamka

      01.06.2009 10:40:33

    • Jana Machalová
      Jana Machalová

      Děkuji za pochvalu:-) Dělala jsem je opět před 14dny. A doma mám dalších 15 párků na naložení. Taky všichni slintají:-) Hlavně v práci

      09.06.2008 14:14:21

    • Iva
      Iva

      Absolutní úspěch

      Paní Machalová, jednoduše tleskám. Utopence dělal v našem okolí již kdekdo, ale nikdo nesklidil takový úspěch jako já s Vaším receptem. Jen jsem vynechala kapii, manželovi připadá, že pokrm vždy osladí, ale jinak perfekt!

      25.04.2008 09:19:30

    • Jana Machalová
      Jana Machalová

      Přidala jsem fotku, ale bohužel mi došla paprika, takže jsou utopenci bez papriky:-/

      02.10.2006 08:49:13


    Nalezeno receptů: 50
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní utopenci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.