reklama
hledat uživatel
       

Pikantní utopenci

Utopence, které jsem hrozně ráda připravovala v jedné restauraci. Vždycky se po nich jen zapráší.


  • 4,1

    369×

    4 369
  • 1 hod

  • 27×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme nálev. Vodu s octem, kořením a cukrem svaříme a necháme 5 minut vařit na mírném ohni. Nálev necháme vychladit. Pětilitrovou sklenici z okurek omyjeme. Zelí si otevřeme.

Mezitím si oloupeme cibule a nakrájíme na tenká kolečka. Klidně můžeme použít i kuchyňského robota. Všechny párky oloupeme a podélně v nich v polovině nařízneme otvor. Otvor otevřeme a naplníme kolečky cibule.

Dno sklenice pokryjeme cibulí a přidáme trochu kysaného zelí. Pak na něj rozložíme 3 naplněné párky. Mám vyzkoušené, že se vejdou 3, takže se musí trochu zmáčknout, ale ne roztrhnout. Na párky dáme opět vrstvu cibule, zelí a taky přidáme kapii. Opět dáme vrstvu párků, cibule, zelí a papriky. Pokračujeme do vyčerpání párků. Poslední vrstvou je cibule se zelím a paprikou.

Vychladlý nálev scedíme a zalijeme jím připravenou sklenici. Necháme obsah sklenice sednout, a pak do ní dolijeme zase část nálevu, aby bylo vše pečlivě ponořené. Zbytek nálevu můžeme použít nebo skladovat.

Utopenci potřebují aspoň týden, aby byli správně uleželí. Po třech dnech se už ale dají jíst taky, ale není to ono. Kdo chce, může jednotlivé vrstvy prokládat feferonkami. Budou pikantnější.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pikantní utopenci

    Celkový počet komentářů: 49
    • gegulapop
      gegulapop

      no ....... da se to ale neni to neco exkluzivniho :( :ú

      30.10.2015 14:11:25

    • Ady
      Ady

      Komentář k receptu Pikantní utopenci

      Já dělám utopence pouze podle tohoto receptu a sklízím s ním veliký úspěch, všichni se olizují a žadoní recept.

      08.09.2015 13:30:41


    • Blbec
      Blbec

      jnvlnvbhnqGVB

      Hale ten Antonín on mi řikal že hrozně má rád utopence a nemá semenej váček a když příde domů říká mámě Láááááááááááásko a ona mu dáb k večeři utopence a tonda řiká chci solničku na žalud :DDDDDDD a ona on jí má táta 2 den tonda příde dom a vidí jeho mámu jak jebe s jeho tátou a ona řekne vypadni ted de tonda a fotr tondy rozvádim se s tebou nazdar a tonda mele strašný píčoviny
      Pan Petr Novák

      13.04.2015 14:38:06

    • kutil
      kutil

      Jeto o názorech na ruzné recepty a né opravopisu.

      21.12.2014 16:45:54

    • ondrej01
      ondrej01

      Nevím, co je to za recept, ale už mě odrazuje jen to, že utopenec je ze špekáčků a zde je z libového párku. Ale nejhorší je, že stále lidi neumí vařit a dochucují stále vegetou, která obsuhej gultaman sodný- tedy alrgické a rakovinnotvorné látky. Já dělám daleko zdravější utopenec. Nepotřebuji lidi oblbovat těmito látkami.

      18.05.2011 00:06:52

      • kristyna-sa
        kristyna-sa

        Každý nejí špek a například já jsem se utopencům právě kvůli bílým kouskům ve špekáčcích vyhýbala. Takže mě recept z libových párků vyloženě vyhovuje. Je zajímavé jakou reakci ve vás vyvolala jedna doporučená lžička vegety :) Myslím, že sedíte doma, projíždíte recept po receptu, hledáte "chyby" a potom lidem pomlouváte jejich výtvory. O kolik zdravých a úžasných receptů jste naši společnost obohatil vy? Doporučuji zajít si na utopence do hospody mezi lidi. Možná zjistíte, že všichni nejsou stejní a nemají stejné chutě. A s sebou na čtení doporučuji nějaká pravidla pravopisu a slovosledu.

        06.11.2011 17:28:45

      • sliwowitz
        sliwowitz

        Tak papej a nevotravuj !

        03.08.2014 13:42:48

    Nalezeno receptů: 49
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní utopenci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.