reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní tortilla s lososem a pomerančem

Vyzkoušejte recept na chutnou tortillu plněnou lososem, pomeranči, salsou, salátem, cibulkou a pikantní omáčkou s chilli papričkami na mexický způsob.


  • 4,3

    11×

    4,2 11
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

zálivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 526 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Postup přípravy

Mražené filety z aljašského lososa necháme pozvolna rozmrazit v lednici. Pak rybu omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Česnek a chilli papričky očistíme a jemně nasekáme. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na jemné proužky. Čerstvý koriandr nasekáme nadrobno. Velký pomeranč oloupeme a jednotlivé měsíčky zbavíme slupek a pecek. Očištěný ledový salát natrháme na kousky.

Lososa potřeme olejem a na suché pánvi pečeme kůží dolů asi 4 - 5 minut dozlatova. Pak rybu obrátíme a krátce dopečeme. Z lososa sloupneme kůži, maso rozdělíme na menší kousky a uchováme na teple.

Připravíme si zálivku. K výpeku z lososa přidáme lžíci oleje, na kterém zpěníme česnek a chilli papričky. Vše slijeme do misky a ihned vmícháme nasekaný čerstvý koriandr, 2 lžíce pomerančové šťávy a vývaru.

Nahřáté tortilly potřeme rajčatovou salsou, poklademe kousky salátu, na který rozložíme lososa, jemně nakrájenou cibulku a několik dílků pomeranče. Vše pokapeme pikantní pomerančovou zálivkou a tortillu přehneme nebo svineme do kornoutu.

Pikantní tortilly s lososem, pomerančem a salátem podáváme teplé jako chuťovku, ale postačí i jako hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní tortilla s lososem a pomerančem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.