reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pikantní tortilla s lososem a pomerančem

Vyzkoušejte recept na chutnou tortillu plněnou lososem, pomeranči, salsou, salátem, cibulkou a pikantní omáčkou s chilli papričkami na mexický způsob.


  • 4,3

    11×

    4,2 11
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

zálivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Mražené filety z aljašského lososa necháme pozvolna rozmrazit v lednici. Pak rybu omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Česnek a chilli papričky očistíme a jemně nasekáme. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na jemné proužky. Čerstvý koriandr nasekáme nadrobno. Velký pomeranč oloupeme a jednotlivé měsíčky zbavíme slupek a pecek. Očištěný ledový salát natrháme na kousky.

Lososa potřeme olejem a na suché pánvi pečeme kůží dolů asi 4 - 5 minut dozlatova. Pak rybu obrátíme a krátce dopečeme. Z lososa sloupneme kůži, maso rozdělíme na menší kousky a uchováme na teple.

Připravíme si zálivku. K výpeku z lososa přidáme lžíci oleje, na kterém zpěníme česnek a chilli papričky. Vše slijeme do misky a ihned vmícháme nasekaný čerstvý koriandr, 2 lžíce pomerančové šťávy a vývaru.

Nahřáté tortilly potřeme rajčatovou salsou, poklademe kousky salátu, na který rozložíme lososa, jemně nakrájenou cibulku a několik dílků pomeranče. Vše pokapeme pikantní pomerančovou zálivkou a tortillu přehneme nebo svineme do kornoutu.

Pikantní tortilly s lososem, pomerančem a salátem podáváme teplé jako chuťovku, ale postačí i jako hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní tortilla s lososem a pomerančem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.