Recept na skvělou sýrovou roládu, která je vhodná k nejrůznějším slavnostním příležitostem.
50 g | šunka |
250 g | eidam |
150 g | smetanový tavený sýr |
1 sklenice | sterilovaná zelenina (Moravanka) |
Z moravanky vylijeme nálev a vyndáme feferonku, kterou pro velkou pálivost nepoužíváme, několikrát propláchneme v čisté vodě, čímž také lehce zmírníme ostrost a velké kousky zeleniny pokrájíme na stejně velké kostky. Tavený sýr rozetřeme, přidáme na kostky nakrájenou šunku a lehce přimícháme moravanku. Necháme odležet v lednici a mezitím si připravíme eidam. Do většího hrnce s vodou dáme menší hrnec a vložíme eidam, který jsme dali do igelitového sáčku, zahříváme tak dlouho, dokud se eidam neroztaví. Až je sýr pěkně vláčný, přendáme ho z igelitu na alobal a rozválíme na tenkou placku do tvaru obdélníku. Ihned celý plát potřeme zeleninovou směsí a natíráme cca 1,5 cm od krajů a 3 cm od konce, aby nám směs při rolování netekla ven. Nyní sýr za pomoci alobalu smotáme, postupujeme stejně jako při rolování závinu. Dbáme na to, abychom při každém otočení roládu pořádně utáhli, jinak by byly suroviny volné a při řezu by z ní vypadávaly. Po stočení sýrovou roládu zabalíme do alobalu, při balení také ještě utahujeme a necháme ztuhnout v lednici cca 1 hodinu. Pikantní sýrovou roládu podáváme jako výbornou chuťovku s pečivem podle vlastního výběru.
Jak připravit tatarák? Pracně škrábaná svíčková není povinná
V každé restauraci vám tatarák nemusí vždy naškrábat z pravé svíčkové. Chuť jen jemně okořeněného masa dotáhnou kapary. Podívejte se, jak připravuje tatarák šéfkuchař restaurace Čestr.
autor Richard Novák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena