reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

8. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pikantní sýrová roláda

Pikantní sýrová roláda

Recept na skvělou sýrovou roládu, která je vhodná k nejrůznějším slavnostním příležitostem.


  • 4,7

    143×

    4,7 143
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 776 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 732 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 820 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 778 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 675 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Postup přípravy

Z moravanky vylijeme nálev a vyndáme feferonku, kterou pro velkou pálivost nepoužíváme, několikrát propláchneme v čisté vodě, čímž také lehce zmírníme ostrost a velké kousky zeleniny pokrájíme na stejně velké kostky. Tavený sýr rozetřeme, přidáme na kostky nakrájenou šunku a lehce přimícháme moravanku. Necháme odležet v lednici a mezitím si připravíme eidam.

Do většího hrnce s vodou dáme menší hrnec a vložíme eidam, který jsme dali do igelitového sáčku, zahříváme tak dlouho, dokud se eidam neroztaví. Až je sýr pěkně vláčný, přendáme ho z igelitu na alobal a rozválíme na tenkou placku do tvaru obdélníku.

Ihned celý plát potřeme zeleninovou směsí a natíráme cca 1,5 cm od krajů a 3 cm od konce, aby nám směs při rolování netekla ven. Nyní sýr za pomoci alobalu smotáme, postupujeme stejně jako při rolování závinu. Dbáme na to, abychom při každém otočení roládu pořádně utáhli, jinak by byly suroviny volné a při řezu by z ní vypadávaly. Po stočení sýrovou roládu zabalíme do alobalu, při balení také ještě utahujeme a necháme ztuhnout v lednici cca 1 hodinu.

Pikantní sýrovou roládu podáváme jako výbornou chuťovku s pečivem podle vlastního výběru.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pikantní sýrová roláda

    Celkový počet komentářů: 13
    • PixWords
      PixWords

      Komentář k receptu Pikantní sýrová roláda

      5*

      27.11.2016 10:15:03

    • Babča
      Babča

      Komentář k receptu Pikantní sýrová roláda

      5*

      26.11.2016 08:53:47

    • Znojmia
      Znojmia

      Komentář k receptu Pikantní sýrová roláda

      Velice chutná. Doporučuji

      14.10.2016 11:31:42


    • Richard Novák 2
      Richard Novák 2

      Vynikající

      Vynikající chuť.

      23.01.2016 10:36:13

    • Sapík
      Sapík

      Já osobně preferuji vodní lázeň, ale troubu či mikrovlnku lze taktéž využít.

      16.01.2016 08:17:06

    • Richard Novák
      Richard Novák

      Poděkování

      Lidičky děkuji všem za pěkné komentáře a podnětné rady. Hlavně ať se nám všem v novém roce dobře vaří.

      16.01.2016 07:45:14

    • Richard Novák
      Richard Novák

      Troubu osobně nedoporučuji

      Uznávám, že to práci značně zjednodušší, ale také dochází díky vyšší teplotě v troubě k vypocení tuku ze sýra, a tuk je tzv. vodičem chuti. Sýr a jeho výsledná chuť může být tedy výrazně negativně ovlivněna.

      10.01.2016 11:27:04

      • Thea
        Thea

        Re: Troubu osobně nedoporučuji

        To je hloupost, sýr se musí prostě hlídat, aby se tuk nezačal potit a pak je roláda normální.

        12.01.2016 15:21:56

    • Štěpa
      Štěpa

      Komentář k receptu Pikantní sýrová roláda

      jednodušší postup u roztavení sýra - naskládat na pečící papír plátky eidamu malinko přes sebe ,dát na plech a do trouby na cca 5 min-160 st., nechat vychladit a plnit...

      10.01.2016 08:01:25

    • rphm
      rphm

      Skutečně pikantní

      Já neoddělal tu feferonku. Je to opravdu pikantní a skvělá chuť. Dětem to nedoporučuji, ale pokud použijete jinou ne pikantní zeleninu, tak to bude chutnat i jim.

      09.01.2016 09:47:06


    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní sýrová roláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.